Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Het effect van.. beddengoed

Het effect van.. beddengoed

Ik ben altijd dol op het schrijven van blogs in de categorie “het effect van..”, waar ik heel mooi aan jullie kan laten zien wat het effect is van verschillende onderwerpen. Onderwerpen waar ik eerder over schreef zijn bijvoorbeeld grote vs kleine vloerkleden en het effect van kleur op de muur. Vandaag gaan we het over een onderwerp hebben wat voor de meeste mensen erg haalbaar is: beddengoed. We hebben dit immers allemaal in huis, en het is enorm sfeerbepalend voor de slaapkamer. Hoog tijd dus, voor een blog over het effect van beddengoed!

Al het beddengoed uit deze blog komt van ESSENZA, waar ik samen het idee voor deze blog mee heb bedacht. Ik mocht 2 sets bij hen uitkiezen, en voor groots effect koos ik twee zeer verschillende beddengoed sets, namelijk 1 effen, en 1 met print. Op deze manier kunnen we goed het effect zien! Zullen we direct maar wat foto’s bekijken?

Bijzonder, hoe een nieuwe set beddengoed je hele slaapkamer kan veranderen. Ik vind beide sets prachtig staan, met elk een heel eigen sfeer.

Voor de effen set koos ik de ESSENZA Minte Burgundy, met daarover de prachtige Roeby Dusty Marsala sprei. De set met print is de ESSENZA Farah, ik werd direct getrokken naar dit prachtige dessin. De kleur bruin komt ook mooi weer terug in ons plafond, een leuk detail. Daarbovenop koos ik de Ruth Shell Brown plaid, zonder twijfel de zachtste plaid die ik ooit heb gevoeld. Leuk verhaal: toen al het beddengoed bij ons thuis werd bezorgd heeft mijn dochter van 4 hier de hele ochtend mee gespeeld. Ze maakte er een hut mee, begroef zichzelf in de zachte plaids, en sprong van de stoel in de stapel kussens. Je snapt: we waren direct fan ♥

De burgundy set in combinatie met de roze plaid zorgt voor een heerlijk rustgevende sfeer in deze kamer. Warme tinten, zachte materialen, perfect voor een slaapkamer. Leuk detail op de plaid is de andere kleur aan de binnenkant, waar je leuk mee kunt spelen als extra randje kleur als je deze omslaat. Ik ben altijd dol op plaids die het hele bed bedekken, dit geeft je namelijk een enorm geborgen gevoel als je naar bed gaat.

De Farrah dekbedovertrek met print geeft wat meer pit in deze slaapkamer. Ik combineerde deze met bruine accenten om toch de warmte te accentueren, en de overige kleuren van de slaapkamer terug te laten komen. Als je deze blog al lange tijd volgt, weet je inmiddels dat ik groot fan ben van het combineren van patronen met elkaar. Deze set laat goed zien dat dit ook hier weer prima met elkaar kan!

En, hoe mooi staat deze set in combinatie met het “Vintage Moon” kunstwerk van Amber de Vreng?

Het effect van beddengoed! Ik vond dit een heerlijke blog om voor jullie te maken, en hoop dat jullie het ook leuk vonden. Ik ben heel benieuwd welk dekbedovertrek jouw favoriet is, of vind je ze net als ik beide mooi? Laat het me weten!

Bedankt voor het lezen en een hele fijne dag,

Liefs, Marrit