Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Vol Kokos

Vol Kokos

Vorige week liet ik jullie al een deel van onze woonkamer makeover zien, die vind je HIER. Toen ging het over het eetgedeelte, inclusief de nieuwe gordijnen. Vandaag laat ik jullie de rest van de kamer zien! Ik ben ontzettend blij met onze “nieuwe” woonkamer. We hebben alle wanden geverfd in de kleur “Vol Kokos” van Flexa. Ik vind het een prachtige kleur, die aan de ene kant heel rustig is, en tegelijkertijd is het allesbehalve een saaie beige. Precies wat ik zocht! Een tijd geleden wilde ik de schouw opnieuw verven omdat ik was uitgekeken op het zwarte. De keus viel toen op Vol Kokos, en ik was zo blij met het resultaat (zie hier) dat we een paar weken later besloten de hele kamer in deze kleur te doen. Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn woonkamer opnieuw uit te vinden, alles voelt weer als nieuw en ik voel me ook altijd enorm geïnspireerd door dit soort veranderingen. Het is zo leuk om te zien hoe alles anders lijkt met een nieuwe achtergrondkleur.

Ik laat je vandaag de rest van de kamer zien. Let’s go!

Zoals ik al zei: heerlijk om te zien hoe alles compleet anders lijkt met een nieuwe muurkleur. Het kunstwerk boven de bank past precies in het beige straatje. En ondanks de beige muurkleur, zie je dat er nog genoeg kleur in huis te vinden is dankzij alle accessoires.

De twee vintage tafellampen naast de bank zijn een experiment. Ik heb altijd gehouden van symmetrische interieurs, en het idee van twee dezelfde lampen naast de bank. Om gauw even te kunnen zien of dit iets voor ons is, heb ik twee stapels boeken gemaakt om de lampen op te kunnen zetten. Mijn man en ik vinden beide het resultaat heel tof, dus nu moeten we kijken naar een definitievere oplossing om de lampen op te zetten. Wellicht gaan we zelf iets maken, of loop ik tijdens een kringlooprondje toevallig tegen 2 marmeren sokkels aan. Een mens mag hopen, haha!

Tegenover de bank mijn favoriete stylinghoek. Deze hoek komt vaak voorbij hier op de blog, omdat ik dit graag verander. De rest van de woonkamer staat tegenwoordig vrij vast, maar dit hoekje verandert nog wel eens. Momenteel is het vrij simpel, met de fijne Ligne Roset Togo stoel als blikvanger. Een heerlijke hoek, waar ik graag neerplof met een boek. De roze kussens zijn van Palais, het oranje kunstwerk via Anna Nina van Astrid Wilson.

In het midden van onze woonkamer hangt deze fantastische wandkast, vol met mooie en dierbare spullen. Het is de IKEA SVALNAS, en een van onze beste aankopen voor dit huis. Deze wand was altijd een loze hoek, en nu een heel statement op zichzelf. De bamboe planken en de spullen erin komen heel mooi uit op de beige achtergrond. Ik noem deze kast altijd mijn “georganiseerde chaos”, omdat hij zo volstaat met allerlei spullen. Boeken, foto’s, kunst, vazen, noem het maar op en het staat er. Echt een mooie weergave van ons leven en waar we van houden.

En dan rechts naast de kast, is de keuken. En dan samen met de vorige blogpost over de nieuwe kleur, zijn we de woonkamer rond!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden de nieuwe woonkamer zo in zijn geheel te zien. Mocht je meer willen zien kun je me volgen via mijn Instagram, waar ik dagelijks meer interieurinspiratie post. Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Marrit