Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Zolder verf makeover

Zolder verf makeover

Oh wat vind ik dit een heerlijke blog om te schrijven, omdat dit betekent dat we éindelijk deze ruimte hebben aangepakt! De vorige (donkerrode) verf op de muren zat er slecht op, en moest – zoals je misschien herkent – “altijd nog even opnieuw worden gedaan”. Maar nu is het eindelijk zover! Ik laat je direct even wat meer zien, zodat je goed het hele kleurenpalet in beeld hebt.

De drie kleuren die ik voor deze ruimte heb gebruikt, komen allemaal uit het Comfort Colours palet, wat Flexa speciaal voor Karwei heeft ontwikkeld. Ik ging met ditzelfde palet al aan de slag in de keuken, die makeover zie je HIER.

Voor de muren koos ik Evening Ochre, een prachtige warme tint. Weg lelijk geverfde muren, hallo warm gevoel! Het houtwerk in deze ruimte werd Hazy Wind, een prachtige beige tint. Toen ik de eerste deur met deze kleur lak had geverfd was ik om; alle deuren in huis verdienen deze kleur. Het is zoveel leuker dan een witte deur, en deze kleur specifiek is erg stijlvol. De DIY spiegel die je hierboven op de foto ziet, nam ik ook direct even mee in deze kleur.

Maar, het állerleukste van deze ruimte, vind ik het plafond. Dit is een prachtige blauwtint genaamd Forever Sky en vind ik een heerlijke tegenhanger van de andere kleuren in de ruimte. Mijn man riep na het verven van het plafond direct dat we in een boerderij moeten gaan wonen, omdat de houten balken dit “boerderijgevoel” zo bij hem oproepen. Je leest: we zijn er zelf erg enthousiast over.

Dit is een heerlijke ruimte in huis, dankzij het grote dakraam dat we eerder in de verbouwing van ons huis hier plaatsten. Het voordeel van dakramen is dat ze altijd veel licht opleveren, ongeacht of het mooi weer is of niet. Deze ruimte vind ik dan ook altijd heel fijn om te zijn, ik ben echt een sucker voor daglicht. Het heerlijke daybed van Karwei wat we al een hele tijd in huis hebben, staat daarom nu hier. Voor een ontspannen momentje gedurende de dag ♥

Ik vind het echt een heerlijke ruimte geworden, en ben heel blij met het (verf)resultaat. Sterker nog, 1 van de kleuren uit dit palet heeft ons zo erg geïnspireerd, dat we er een andere ruimte mee gaan doen. Een tipje van de sluier: óók een hele geschikte ruimte voor ontspanning. Raad jij welke het is, en met welke kleur?

Bedankt voor het lezen, een fijne dag en in deze gekke tijden: stay safe :)

Liefs, Marrit

PS. Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.