Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Cassina

Cassina

advertorial

Het designmerk Cassina kende ik al, maar je snapt ongetwijfeld dat gezien mijn liefde voor designmeubels ik behoorlijk enthousiast werd, toen ik zag dat ze de welbekende Jeanneret stoel uitbrachten in hun collectie. Een mooie reden om op de blog mijn top 5 producten uit hun prachtige collectie op te noemen! Ben je klaar voor een opsomming van echte designklassiekers?

  1. Capitol Complex

Die zag je vast al aankomen, gezien ik er in de eerste alinea direct over begon, haha. Want het is natuurlijk nogal wat, dat DE stoel weer gemaakt mag worden. De Capitol Complex Chair is uitgebracht met steun van Fondation Le Corbusier en de erfgenamen van Pierre Jeanneret. Het is echt een eerbetoon, en ik hoop deze stoel zeker nog aan ons huis te kunnen toevoegen. De stoel is beschikbaar zowel met, als zonder armleuningen. Heel fijn om daarin te kunnen kiezen wat het beste bij jouw tafel en/of situatie past!

2. Zig Zag stoel

Als we het over designiconen (& ontwerpers) hebben, kan de Zig Zag stoel niet ontbreken. Ontworpen door Gerrit Rietveld in 1934, kun je je voorstellen dat deze vorm baanbrekend was in deze tijd. Het leuke van deze stoel vind ik dat hij in veel verschillende kleuren beschikbaar is, en zowel aan de (eet)tafel kan, of als designobject in een hoek zoals op de foto hierboven.

3. LC4 Chaise Longue

Als ik naar deze stoel kijk, zie ik mezelf er altijd direct in liggen met een goed boek. Het leuke van dit ontwerp is dat je de stoel kunt aanpassen naar wens, gezien de stoel kan bewegen op het onderstel. Hij lijkt mij in ieder geval in alle standen zéér comfortabel.

4. LC3 Fauteuil

Het ontwerp van deze prachtige fauteuil stamt al uit 1926, en is ontworpen door Le Corbusier. Mijn ervaring is dat als je deze stoel eenmaal herkent als ontwerp, je deze regelmatig voorbij ziet komen in films. Écht een klassieker, dus!

5. LC7 Armstoel

Nog een laatste dan uit de LC collectie van Cassina! Een smalle armstoel, en draaibaar, ontworpen door Charlotte Perriand, die samen met Le Corbusier en Jeanneret verantwoordelijk is voor veel designklassiekers van Cassina. Het lijkt mij een heerlijke comfortable stoel voor aan tafel, de rugleuning lijkt je als het ware te “omarmen”. Ik kwam online overigens een lichtblauwe versie tegen, waar ik direct verliefd op werd. Zoals alle stoelen hierboven, is deze dus ook verkrijgbaar in allerlei prachtige kleuren.

Zo dat was mijn top 5! Neem je een kijkje in de overige collectie van Cassina op de website van MisterDesign? Want ook de rest van de collectie is zeer de moeite waard, kan ik je verzekeren :)

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Marrit