Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

De Sede

De Sede

Als je het over designmerk De Sede hebt, dan heb je het over een icoon. Het merk komt uit Zwitserland, bestaat sinds 1962 en staat bekend om zijn unieke, leren meubels. Als je het over design meubelen hebt, kan De Sede hierin dus zeker niet ontbreken. Ik geef je vandaag hier op de blog een korte introductie van dit merk, en laat je de bekendste ontwerpen zien. Kijk je mee?

DS-600

Wellicht het bekendste ontwerp van De Sede, de DS-600 . Doordat deze bank modulair is, kun je hem zo groot maken als je wil, en een zeer unieke vorm creëren die in jouw kamer past. Door de rondingen wordt deze bank ook wel de “Snake” genoemd, een bijnaam die je direct begrijpt als je deze bank in een uitgebreide, kronkelende vorm ziet. Het design van deze bank begon al in 1972, en is echt een klassieker gebleken.

DS-1025

Minstens zo iconisch voor De Sede, is de DS-1025 . Ook ontworpen in 1974, en net zo modulair als de DS-600. De DS-1025 bestaat uit elementen met een terrasachtige helling in verschillende breedtes en dieptes. Deze modules kunnen gevormd worden tot een comfortabele tweezitsbank of fungeren als bouwstenen voor een compleet zitlandschap. Zoals je op de foto hierboven ziet kun je hiermee een bank samenstellen die perfect in jouw ruimte past. Oh de mogelijkheden!

DS-707

Als laatste laat ik je nog de “Flowing Serpentines” DS-707 zien. Zowel verkrijgbaar als fauteuil als bank, komt de naam voort uit de gelijkenis met het stromen van een rivier. Wat mij betreft ook een geweldig exemplaar van het design van De Sede, en kan dus niet ontbreken in dit rijtje.

Kende jij deze ontwerpen al? Je hebt ze wellicht eens gezien in binnenkijkers bij celebrities, die groot fan zijn van dit merk. Je kunt je door het modulaire element van deze meubels voorstellen dat in grote woonkamers, de mogelijkheden eindeloos zijn. Ik ben in ieder geval fan!

Bedankt voor het lezen!

Marrit