Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Mijn top 5 fauteuils

Mijn top 5 fauteuils

Als het op design aankomt, vind ik mezelf altijd shoppend in 2 categorieën: verlichting en stoelen. Mijn eerste echte designaankoop was een Eames eetkamerstoel, en daarna volgden nog veel meer stoelen. Toen ik me steeds meer ging verdiepen in design, volgde al gauw de liefde voor design verlichting. Maar vandaag gaan we het specifiek over design fauteuils hebben! Ik heb namelijk net een fauteuil verkocht, wat betekent dat er ruimte is voor een nieuwe. Ik heb die stoel heel bewust verkocht om deze in te ruilen voor een andere, dus ik zit in de zogenaamde “orientatiefase”. In deze blog deel ik de fauteuils die ik op dit moment op het oog heb. Kijk je mee?

In de foto hierboven een foto van onze Ligne Roset Togo fauteuil, met de nieuwe muurkleur waar je HIER meer van kunt zien.

De CH25 of CH22 fauteuils van Carl Hansen – links- en midden onder op de foto hierboven. Deze stoelen heb ik al heel lang op het oog, sowieso alles van Carl Hansen. Groot fan van dit merk! Voor mijn man zijn verjaardag heb ik vorig jaar de Shell Chair gekocht, en toen al twijfelde ik enorm of ik niet voor een van deze moest kiezen. Maar gezien mijn man zo’n fan is van de Shell Chair, koos ik toen die. Maar, deze staan nog altijd heel hoog op mijn eigen verlanglijst, en dan het liefst in walnoothout. Zo mooi ♥

Jullie zullen een duidelijke rode draad zien in de volgende fauteuils op mijn lijstje: ze zijn namelijk allemaal crèmekleurig en fluffy, haha.

Allereerst de Ligne Roset Pumpkin. Ik vind dit zo’n mooi design, en zoals hierboven heel mooi in een fluffy variant. Maar stiekem droom ik van een oranjerode velvet, waar het design helemaal goed in uitkomt. Mijn enige twijfel over deze stoel is dat hij me veel doet denken aan onze Togo, ook van Ligne Roset, waarschijnlijk omdat het beide meubels zijn die uit 1 stuk bestaan.

En dan deze 2 parels: de Tired Man van By Lassen (boven), en de Little Petra van &Tradition (onder). Van die fauteuils waar je direct in wil ploffen met een boek.

Het moge duidelijk zijn: ik heb momenteel een oogje op witte zachte fauteuils, want dit is mijn laatste crush:

De Gubi Pacha fauteuil. Nog zo’n stoel waar je heerlijk in kunt wegkruipen, en blijkbaar is dat waar ik op dit moment op val, haha! Dit soort lage stoelen zijn ook fijn omdat ze overal wel passen.

Ik ga me de komende tijd beraden op welke nieuwe fauteuil ik aan ons huis wil toevoegen. Ik zoek een stoel die zowel in de woonkamer kan, de slaapkamer en op zolder. Ik houd van schuiven en dit zijn de kamers waar ik mee wissel. Mocht er een nieuwe aankoop gedaan worden, zien jullie die natuurlijk hier op de blog voorbij komen! Ik houd jullie op de hoogte.

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Marrit

PS. Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. Ik werk alleen samen met merken waar ik echt fan van ben.