Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Top 5 wandlampen

Top 5 wandlampen

advertorial

Vandaag een blog over 1 van mijn favoriete design categorieën: verlichting! Ik ben dol op design lampen, en we hebben inmiddels een mooie verzameling hier in huis. Een categorie die wat mij betreft hierin vaak onderbelicht wordt, is de categorie wandlampen. Ik ben zelf gek op wandlampen, ze zijn ofwel een echt statement piece, ofwel dé finishing touch. Voor mijn gevoel zien we dit niet heel veel in Nederlandse interieurs, dus laat ik in een blog mijn top 5 favorieten opnoemen, om jullie hopelijk te inspireren eens aan een wandlamp te denken, bij een nieuwe design aankoop. Klaar voor?

  1. FLOS 265

Wellicht spotte je deze fantastische wandlamp al in de eerste afbeelding van deze blog; de FLOS 265. Over statements gesproken! Verkrijgbaar in zwart en wit, in ons huis hangt een zwart exemplaar, boven de kasten naast de eettafel. Toen ik deze lamp van mijn man jaren geleden voor een verjaardag kreeg (wat een goed cadeau he?), dachten we beide in eerste instantie aan een plek boven de bank. In ons huis bleek de lamp echter véél beter te passen in het eetkamer gedeelte, dus zo geschiedde.

Deze wandlamp is een echt statement piece, en past in elke stijl interieur. Zoals je op de foto hierboven kunt zien zijn de mogelijkheden eindeloos, in deze minimalistische keuken knalt de lamp eruit. Na jaren ben ik er nog steeds niet op uitgekeken, en daarom staat deze lamp prominent op nummer 1 in deze lijst.

2. FLOS IC wand- en plafondlamp

Ik ben überhaupt fan van de gehele IC lijn van FLOS – die ook bestaat uit een vloer-, hang- en een tafellamp. Maar gezien we het vandaag over wandlampen hebben, is het nu tijd voor de FLOS IC wandlamp. Verkrijgbaar in 2 maten en verschillende kleuren, vind ik het zo’n mooi tijdloos ontwerp. De lamp kan zowel aan de wand als aan het plafond, en is ontzettend veelzijdig. Om een donkere hal te verlichten, of als klassieke bedlampjes naast het bed; de keuze is aan jou. Met deze lamp kan het allemaal.

3. Gubi Bestlite BL5 wandlamp

De gehele Bestlite collectie van Gubi is ontworpen door Robert Dudley Best, en ik ben dan ook fan van de gehele lijn. De lamp is al sinds 1930 in productie en daarmee niet overdreven een échte klassieker. Zie bijvoorbeeld de foto hierboven, met de Bestlite wandlamp naast het bed in een sjieke omgeving. Een match made in heaven, als je het mij vraagt.

4. Ferm Living Arum Wandlamp

Nu ben ik überhaupt groot fan van Ferm Living, een Deens merk met prachtige items – ook voor kinderen. Dit merk kon dan in dit overzicht ook niet ontbreken! De Arum wandlamp is verkrijgbaar in 2 formaten, op de foto hierboven zie je de grootste. Ik houd heel erg van het idee van een wandlamp naast een fauteuil, als de ideale leeslamp. De strakke buis in combinatie met de organisch gevormde lampenkap maakt het voor mij een heel interessant design.

5. Tom Dixon Stone Wand- en Plafondlamp

Ik vind Tom Dixon een heerlijk excentriek merk, en heb deze Stone wandlamp stiekem al jaren op het oog. De combinatie van marmer en messing is heel klassiek, maar gegoten in een moderne ronde vorm. Ook deze kan zowel aan het plafond als de wand, maar hoe leuk is de combinatie van de foto hierboven; 3 boven elkaar? Ik ben fan.

Ik hoop dat ik je met deze opsomming heb kunnen laten zien dat wandlampen een heerlijke toevoeging zijn aan je interieur. Denk bij het creëren van een lichtplan voor je kamer dus eens aan een wandlamp, in plaats van vloer- of tafelmodel! Bedankt voor het lezen ♥