Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: abstract schilderij

IMG_6290

Voor sommige mensen is het motto: “waarom zou ik dat doen?”, voor mij is het “waarom niet?”. En dus ben ik al een tijd aan het experimenteren met het maken van schilderijen, iets wat ik tot voor kort niet gedacht had. Ik kan namelijk absoluut niet tekenen, en dat heb je wel nodig voor schilderijen, dacht ik althans. Tenzij je het gaat zoeken in de abstracte hoek, daar is alles mogelijk. En dus wilde ik daarmee bezig, omdat je op deze manier een schilderij precies kunt maken naar jouw wensen. Ik wilde graag een schilderij met roze en zo begon ik op een regenachtige dag.

Als ik je wat tips mag geven: ga op onderzoek uit op Internet naar wat je mooi vindt. Welke vormen & kleuren spreken je aan? Wil je een groot schilderij, begin dan eerst eens met wat kleinere afmetingen en ga oefenen. Ik heb veel gegoogled en Pinterest doorgezocht en zo vormde zich langzamerhand een idee in mijn hoofd wat ik wilde gaan uitwerken. Als je eenmaal bezig bent bekijk je schilderij ook regelmatig van een afstand, om zo het grote geheel in de gaten te houden.

IMG_6345

Dit schilderij is een samenstelling van 4 canvasdoeken die ik met een nietpistool aan elkaar vast heb gemaakt. Ik ben er een aantal uren mee bezig geweest en de volgende dag – toen de verf droog was – nog wat toevoegingen en aanpassingen gedaan. En nu geniet ik ontzettend van dit schilderij wat ik zelf heb gemaakt!

Leen mijn motto “waarom niet?” en ik weet zeker dat je creatiever bent dan je denkt. Succes!

_____________

I wanted to make myself a big painting and so I practiced my interior motto again: why not? I searched the internet for inspiration on which colors I would choose and which patterns worked for me. I started on a rainy day en the next day – when the paint had dried – I changed some stuff and added some colors. I really love the result en I think it’s great that we now have this huge piece in our house, done by myself. So go ahead and you’ll find yourself to be more creative than you’d think!8 thoughts on “Do it yourself: abstract schilderij”

Geef een reactie