Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself én stylingtip: bankje bij de eettafel

IMG_2775

Vandaag een DIY & stylingtip in één. Ik raak altijd erg geïnspireerd door het blad VTWonen, en gebruik dan ook vaak hun tips om in ons huis toe te passen. Tijdens een binnenkijker zag ik dat de bewoners van dat huis een bankje aan de eettafel hadden staan. Ik had zoiets nog nooit gezien, maar vond het briljant! Ik zal je vandaag laten zien wat je hiermee kunt bereiken.

Op de een of andere manier kwam ik altijd in huizen te wonen waar ik een aparte eetkamer had, totdat we in oktober naar ons huidige huis verhuisden. Ik moest hier wel even aan wennen, verwend als ik was vond ik het maar klein ogen. Onzin natuurlijk, maar optisch is er wel degelijk verschil. Met een bankje bij de eettafel kijk je niet tegen (al dan niet dichte) rugleuningen van stoelen aan. Dit zorgt voor een open gevoel, vergelijkbaar met de stylingtip die ik in dit artikel al aankaartte. Ik zal je het verschil laten zien.

IMG_2781IMG_2780

 

 

 

 

Links versus rechts, welke kies jij? Misschien kun je je nu voorstellen wat ik bedoel met een “open gevoel”. Nu hebben wij allemaal stoelen die alsnog halfopen zijn, het effect wordt natuurlijk alleen maar vergroot als je stoelen met een hoge, dichte rugleuning aan je tafel hebt staan.

Toen Sanne van de blog Laviesagista (link) mij advies vroeg over eetkamerstoelen aan de tafel in hun nieuwe huis, gaf ik ook haar de tip van een bankje bij de tafel. Zij twijfelde hierover, omdat haar dit oncomfortabel leek voor haar gasten. Hier heeft ze natuurlijk een goed punt, niet iedereen vindt dit fijn. In ons geval zit ik 90% van de tijd zélf op het bankje en dus zitten de gasten vaak gewoon aan een stoel.

Ik vraag me af hoe zinvol het is een werkbeschrijving te geven hoe ik dit bankje heb gemaakt. Ik ben van het motto “screw it, just do it” en dus doe ik vaak maar wat. Ik kocht bij de bouwmarkt palen van tuinhout (simpelweg omdat dit goedkoper was) en dacht dat dit systeem stevig genoeg zou zijn. Truth be told dat het bankje wiebelt, aan de andere kant gebruiken we ‘m ook al een half jaar. Mocht je van plan zijn zelf een bankje te maken, adviseer ik je op internet te zoeken naar een duidelijke werkbeschrijving. Om je toch wat op gang te helpen, vind je onder deze link een werkbeschrijving van een vergelijkbaar bankje!

Om je te laten zien waarom je mij dus níet na moet doen:
IMG_2782
Deze foto zette ik een tijd geleden op Instagram met het bijschrift dat de koekjes simpelweg de perfecte afstand creëerden.. Wel waar, niet professioneel :-)

Nog een oude foto, toen het bankje nog de oorspronkelijke tuinhout-groen kleur had: (toen we nog andere eetkamerstoelen hadden, een andere lamp boven de tafel én een andere eettafel :-)
IMG_1448

De werkbeschrijving van onze eettafellamp vind je hier (DIY met blikken)2 thoughts on “Do it yourself én stylingtip: bankje bij de eettafel”

  • Dat bankje zit juist super fijn! Helemaal niet erg voor gasten om op te zitten :) Ik kom er trouwens nu pas achter dat ‘ie zelf gemaakt is. Mooi gedaan!

    • Lief dat je hebt gereageerd Rosa! Fijn dat jij het bankje niet erg vindt zitten, het is wel de bedoeling dat jullie vaker langskomen :-)

      Het bankje had ik in ons huis in Leeuwarden voor buiten gemaakt, totdat ik zag dat een bankje prima binnen kan. Dus toen verhuisde die naar binnen!

Geef een reactie