Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: betonvloer verven

IMG_5349

Over onze zolderkamer heb ik al vaak een blogpost geschreven; eens schreef ik over de geverfde lambrisering, een keer over het zelfgemaakte bureau, en zo kwam deze kamer al eens vaker voorbij. Maar elke keer wilde ik ook nog schrijven over deze budgettip: het verven van de betonvloer. Omdat ik zo blij ben met het resultaat en de kosten zo laag waren, moet ik deze nog even met je delen.

IMG_5497

Ik kocht betonverf bij de Praxis en de gebruiksaanwijzing zei me dat ik 3 lagen moest verven voor het gewenste resultaat. Dit bleek mee te vallen want na 2 lagen was ik tevreden met de dekking. Het geeft niet een egaal resultaat, ik vind dit mooi maar je moet er wel van houden. De pot verf kostte uit mijn hoofd rond de €30, kun je nagaan hoe goedkoop deze oplossing is. Op de foto hieronder kun je zien hoe de vloer er van dichtbij uitziet.

IMG_5496

Wat mij betreft is het niet geschikt voor je vloer in de woonkamer, dit komt voornamelijk doordat je geen isolatie meer hebt. De vloer in de woonkamer krijgt vaak meer vocht doordat het op de grond ligt, dit lijkt me niet prettig. Wij hebben het in de zolderkamer gedaan, de vloer is altijd koud – dat moet ik er eerlijk bij vermelden – maar in deze kamer is dat niet zo’n groot probleem. In de winter was dit onze slaapkamer en ik heb nooit het idee gehad dat de zolderkamer kouder was dan andere kamers in het huis.

Ik ben er dus erg blij mee en zou je willen adviseren hier serieus over na te denken mocht je een budgetoplossing voor je vloer aan het zoeken zijn! Ik ga dit in een volgend huis zeker weer gebruiken.Geef een reactie