Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: bureau

IMG_3374

Toen onze slaapkamer van de 1e naar de 2e verdieping verhuisde, werd de kamer aan de voorkant van het huis praktisch overbodig. De kamer is erg breed en ik vind het daardoor moeilijk in te richten; het lijkt snel te klein. Toch wist ik stiekem wel wat ik met deze kamer wilde, een plek om te klussen! Ik bedacht een groot bureau, die de gehele muur rechts in beslag zou nemen. Zo gezegd, zo gedaan.

We hadden de Ikea Lerberg schragen al een half jaar in huis, voor €5 per stuk had ik ze heel impulsief gekocht maar nog niet een plek ervoor gevonden. Ze zijn verkrijgbaar in grijs en wit, ik koos (surprise surprise..) voor de witte. Qua lengte bleek bij de muur 240cm perfect, wij hebben gekozen voor tuinhout omdat dit goedkoper is, maar ook omdat dit – als je het verft – een grof uiterlijk krijgt. In een kamer waar ik wil gaan klussen, hoeft het allemaal niet zo netjes. Toen was het een kwestie van de 5 planken aan elkaar bevestigen, wij deden dit met een plank dwars over de 5 planken heen.

IMG_3375

In de tas rechts van warenhuis PUB zit inpakpapier, links staan canvassen, voor latere projecten. De kapstok heb ik een tijd geleden zelfgemaakt, hier hangen muziekkabels aan van mijn verloofde. Het krukje is een drumkruk (hartstikke hip, een muzikant als verloofde!).

IMG_3376

De poster is van Ikea, de quote is me op het lijf geschreven, I love pasta. In de dozen zitten materialen zoals washi tape, een schaar enzovoort. De onderste doos is een schoenendoos van New Balance, veel te mooi om weg te gooien!

IMG_3381

Een close-up van het bureau, zo zie je duidelijk dat het bestaat uit 5 planken. Het versterkt wat mij betreft de grove uitstraling, de gootjes tussen de planken.

Ik zit er wel over na te denken om in deze kamer de vloerbedekking eruit te halen, en dan de betonnen vloer wit te verven. Dit heb ik op de zolderkamer ook gedaan en het geeft een gaaf effect. Op deze manier zou ik ook in de kamer kunnen verven, zonder bang te zijn dat de verf op de vloerbedekking valt. Wordt ongetwijfeld vervolgd!3 thoughts on “Do it yourself: bureau”

Geef een reactie