Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: collage van planken

IMG_2260

In de overgang van de keuken naar woonkamer zit bij ons een stuk muur van 1 meter breed. Toen die muur leeg was, voelde dit een beetje alsof de muur “over” was, alsof deze niet echt bij de kamer hoorde. Ik kocht een plank bij de bouwmarkt van 15cm breed en 270cm lang. Die zaagde ik in 5 stukken van allemaal zo’n 55cm en verfde ze met grondverf. Dit zorgt voor een bijzonder effect, omdat je de houtnerven door de verf heen zit als je maar 1 laag doet. Ik vind dit persoonlijk erg mooi geworden!

IMG_2268

Om de breedte van de hele muur te gebruiken, zijn de planken kriskras opgehangen. Ik kocht bij de bouwmarkt 5 witte stoel/meubelhoeken en zo konden de planken met schroeven aan de muur bevestigd worden. Gebruik pluggen voor de stevigheid.

IMG_2270

Let op! Ik heb voor 1 stoelhoek per plankje gekozen, dit omdat ik dit rustiger vond staan. Dit heeft als gevolg dat er geen zware dingen op gezet kunnen worden. Gezien het bij ons puur ter decoratie is, voor wat fotolijstjes en dergelijke, is dit geen probleem. De plank is ook maar 15cm breed en dus kunnen er toch geen grote dingen opgezet worden. Mocht je wel planken willen die zwaarderde dingen kunnen tillen, laat je dan goed adviseren!

Zo ziet de muur eruit, met daarachter de keuken

IMG_2272

Zien jullie de blikken die ik eerder liet zien in dit artikel? ;)Geef een reactie