Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: Walk in closet

Do it yourself: Walk in closet

Yes, I’m living the dream.

Als ik ons huis aan mensen laat zien, is de eerste kamer boven de walk in closet. Mannen reageren over het algemeen met: “ik loop hier de droom van elke vrouw binnen toch?” en vrouwen, die roepen meestal iets in de trant van: “dit wil ik oooook!!”.

Het leuke is: het is heel makkelijk om zelf te maken! Ik wilde graag een open hanggedeelte met een industriële feel. Zo kwam ik op het idee om steigerbuizen aan kettingen te hangen. En eigenlijk is het een kwestie van ophangen en klaar!

Ik zal jullie nog wat foto’s laten zien:
IMG_2146

IMG_2147

IMG_2148

IMG_2156

IMG_2155

Omdat we boven voor een goedkope vloeroplossing (zwarte vloerbedekking) hebben gekozen, heb ik in deze kamer een grijs vloerkleed neergelegd. Dit zorgt voor iets meer sfeer in de kamer.

IMG_2156

IMG_2157

Als laatste een tip: hang je kleren op kleur of nog beter: hang in het zichtbare hanggedeelte je neutrale tinten neer, zoals wit, grijs, beige. Zie je hoe onderstaande foto een stuk onrustiger is dan deze hierboven?

IMG_215012 thoughts on “Do it yourself: Walk in closet”

  • Super leuk idee… Zag het net bij Jelmer op zijn Facebook…had dit idee al een tijdje in mijn hoofd maar dan met een tak.. Maar vind dit idee leuker.. Heb net de spullen gehaald bij de bouwmarkt.. Zal kijken of ik me vriend vanavond zo gek krijg om het op te hangen.. Bedankt voor de tip!!

    • Wat leuk!! Ik heb ook wel nagedacht over een tak, maar dan moet je rekening houden met de dikte (zodat een kledinghanger past) en dat die perse recht moet zijn. Dit vond ik praktischer! Post maar een foto op Jelmer zijn FB, als je dat wil. Lijkt mij leuk om te zien!

    • Dankje Henrieke! Ons huis bestaat uit beton en dus durfde ik het wel aan. Met een klopboor een gat boren, betonplug erin en dan een haakje erin draaien. Was me er inderdaad van bewust dat het stevig moest zijn, kleding is heel zwaar!

    • Hai Jana,

      omdat dit voor elk plafond erg verschilt wat je hiervoor nodig hebt, heeft het niet zoveel zin om te laten zien hoe wij dit in ons vorige huis (oud blogbericht) hadden. Ik zou me hier even over laten informeren bij de bouwmarkt! Wel belangrijk, gezien er met de kleding een behoorlijk gewicht aan komt te hangen. Succes!

Geef een reactie