Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: Ikea Ektorp transformeren

IMG_3416

Vandaag op de blog: hoe ik de Ikea Ektorp bank – die ik helemaal zat ben – zo maakte, dat ik me er iets minder aan erger :-)

De Ikea Ektorp, de driepersoonsvariant in het wit te koop voor maar €279,-. In ons vorige huis kochten we deze bank, ongeveer een jaar geleden. Sinds we in dit huis wonen ben ik ‘m zat. Hij zit lekker, ik vind de witte kleur nog steeds gaaf maar toch.. Ik merk overigens wel dat veel mensen het onbegrijpelijk vinden, dat je een witte bank zou kopen. Ik snap dat wel, besmettelijker dan dit wordt ‘m niet. Gelukkig kunnen de hoezen in de was! Het model is erg landelijk, met z’n rokken onderaan en ronde armleuningen. Ik merk dat mijn stijl steeds moderner/strakker wordt, daar past deze bank dus totaal niet bij.

De bank is erg “vol”, er zit veel vulling in de zit- en rugkussens. Daardoor zit-ie lekker, maar je kunt er geen stapel kussens tegenaan gooien, dan heb je simpelweg geen plek meer om te zitten. Ik bedacht laatst, wat als ik nou de rugkussens eruit haal? Bij de H&M Home bestelde ik wat grotere kussens en vulde op deze manier. Wat mij betreft een héle grote verbetering!

IMG_3415
IMG_3414

Dat ziet er dus zo uit! Wat mij betreft helemaal niet “onaf”. Sterker nog, ik vind het lekkerder zitten. Door de grote hoeveelheid vulling die in de rugkussens zat, kon je er niet in verdwijnen, iets wat ik juist zo fijn vind als ik op de bank wil hangen.

IMG_3420
IMG_3421

Dit zijn foto’s van de achterkant, zoals je ziet liggen er heel wat kussens. Alle kussens zijn van Ikea of H&M Home. Als je wilt weten welk kussen van welke winkel precies is, laat dan even een berichtje achter en ik beantwoord je vraag zsm!4 thoughts on “Do it yourself: Ikea Ektorp transformeren”

  • Mooi opgelost. Ik kan me voorstellen dat als je stijl meer naar modern gaat, deze bank iets te klassiek is. Met de kussens ziet het er ineens heel anders uit. Mooi!

    • Hai Karlijn, helaas zit een nieuwe bank er nog niet in dus we moeten het nog eventjes met deze doen! Zo vind ik het iig al een stuk beter :-) Dankjewel!

    • Haha scherp Rosa! De bank is voor de foto verplaatst :-) Vond het beter uitkomen tegen een muur dan middenin de kamer! Lief dat je een reactie hebt achtergelaten, x

Geef een reactie