Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: Ikea trapje verven

IMG_3977

In deze blogpost schreef ik over onze nieuwe salontafel, en de mintgroene kleur die ik het gegeven heb. Er bleef nog verf over, dus wat doe je dan.. Nog meer dingen verven!

Het Ikea trapje heet Bekvam en koop je voor €10. Wij hebben er twee in huis, ze zijn super praktisch en zien er nog leuk uit ook! Toen ik de eerste kocht, had ik al eens op internet gezocht naar inspiratie; er zijn honderden manieren om het trappetje te veranderen.

IMG_3975

Bij deze verfde ik alleen de horizontale oppervlaktes. Ik heb er later nog eens aan gedacht ook aan “witte sokjes”. Dan dip je de poten in de verf, maar heb het toch maar zo gelaten. Ik vind het erg geslaagd! Nu ik het andere trappetje mintgroen heb geverfd is deze naar boven verhuisd. Onmisbaar vanwege onze kledingkast van 240 cm hoog! (ik ben 164, dat red ik net niet.. ;-)

De geweldige ABC-poster heb ik eind vorig jaar besteld bij de webwinkel Gosto Design. Link naar website hier. Ze verkopen de poster nog steeds, plus veel andere leuke dingen.

Het andere krukje heb ik dus mintgroen geverfd, ik vind het een geweldige kleur in huis. Gezien verder eigenlijk alles wit is (afgezien van onze nieuwe bank dan) springt de kleur er mooi uit. En ach, toen heb ik ook maar een eetkamerstoel in die kleur geverfd. Deze foto zette ik dinsdag op Instagram!

IMG_3962
Heb jij ook dit bekende trappetje in huis en heb je er iets mee gedaan?

______________

The famous Ikea Bekvam is an easy DIY; you can paint it however you like. They are super practical and I think they look great. We have two of these in our house, one I painted in the same color as our new coffee table, and the other one I painted partially white. I love the result!6 thoughts on “Do it yourself: Ikea trapje verven”

    • Dankjewel Dita! Ik had al even op je site gekeken, maar kon het zo snel niet vinden.. Hoe kan ik het snel even bekijken? Ben benieuwd wat jij ermee hebt gedaan :)

    • Dankjewel Wietske! Ik heb de kleurcode even voor je opgezocht, het is mengverf van Praxis huismerk. Code is HG192! De kleur is wel feller dan op de foto hoor, de filters vervormen de kleur wel iets.. Wat ga je ervan maken? :)

  • Oh super, dank je wel! Heb al een hele tijd zo’n zelfde krukje staan dat wacht op een likje verf ;-) En we hebben net een commode (opknapper) op de kop getikt voor de babykamer (kleine op komst :-), die kan ook wel een leuk kleurtje gebruiken.

    Thanks nogmaals!

Geef een reactie