Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: industriële lamp

IMG_4011

Vandaag op de blog: de lamp die ik op de rommelmarkt kocht en omtoverde tot een industriële lamp voor boven de eettafel!

IMG_4015

Deze lamp zag ik op Koningsdag liggen op een kleedje en kon ik niet laten liggen. Ik zag het gave industriële model en bedacht dat ik er een DIY-project van ging maken! We hadden al een tijdje geen lamp meer boven de eettafel, wat mij betreft is het plaatje nu af. En dat zegt veel, weten jullie inmiddels ;-)

Zoals je op de foto kan zien had de lamp een gek snoer met aan het uiteinde een stekker. Die heb ik verknipt en een nieuwe pendel (Hemma van Ikea) erop gedaan. De lamp was nogal verroest dus ik heb deze goed schoongemaakt. Toen kon het leuke gedeelte beginnen: het overspuiten. Een tip: doe dit buiten. Voor je het weet stuift de kleur verder dan je verwacht en daarnaast stinkt het verschrikkelijk. Ik spreek helaas uit ervaring.. Ik besloot de buitenkant zwart te doen, zodat onze zwarte bank terug komt. De binnenkant verfde ik wit zodat de lamp fris oogt. Een geheel zwarte lamp kan natuurlijk ook, maar dit leek mij te stemmig en te massief worden.

IMG_4012

Vorige week ook een ander spijlenstoeltje brandweerrood geverfd. Ik ben er erg blij mee! Wat vind jij van dit resultaat?

___________________

At a flea market a while ago I bought this industrial lamp. It was dirty but I knew I could turn it into a beautiful industrial lamp to hang above our dining table. I spray painted the outside black – to match our new black leather couch. The inside I painted white, to keep it fresh. I love the way it looks – as if it’s finished. If you follow my blog, you will know that says a lot! Do you like my new lamp and the bright new colors I painted two chairs with?7 thoughts on “Do it yourself: industriële lamp”

  • He Marit,

    Wat leuk om te zien wat je toch eventjes 10 jaar later, i.p.v tennissen bij ten woude doet. Het is een leuke blog en ik zal hier zeker op blijven spieken!

    Die lamp ga ik zeker namaken!!

    Groetjes Anne-Marie Meeter

    • He wat leuk Anne-Marie! Mag ik vragen hoe je op mijn site bent gekomen? :) Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten en mijn blog leuk vindt, dat hoor ik graag! En dan ben ik ook wel heel benieuwd wat jij tegenwoordig doet!

  • Heel leuk! Hij is erg mooi opgeknapt en slim dat je de binnenkant wit hebt gedaan. Als nieuw! Een tip: een led lamp is heel duurzaam en gaat lang mee, bovendien zijn er veel opties in de kleur van het licht.

Geef een reactie