Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: kastje van aardappelkistjes

IMG_2640

Al in ons vorige huis maakte ik bovenstaand kastje, maar nu met onze witte vloer ben ik er helemaal verliefd op. Het leuke is: hij is heel makkelijk zelf te maken!

In principe is het een kwestie van 2 of 3 aardappelkistjes op elkaar zetten, wieltjes eronder en klaar! Nu heb ik alleen wel een paar tips voor je die ik je adviseer op te volgen.

Met dit type aardappelkistje liep ik er tegenaan dat het kastje niet diep genoeg was om er leuke dingen in te zetten. Mijn tip is dan ook dat je goed moet kijken welk type aardappelkistje je hiervoor gebruikt. Ik heb het opgelost door een kistje uit elkaar te halen en de plankjes daarvan te gebruiken om deze dieper te maken. Het kistje was dus met 2 plankjes, en ik heb er 3 van gemaakt. Dat kun je op deze foto wel zien:

IMG_2641

Bij het bevestigen van de wieltjes moet je eraan denken dat je maar hele korte schroeven kunt gebruiken, gezien het hout erg dun is. Koop je bijvoorbeeld de wieltjes van de Action, dan moet je er ook nog rekening mee houden dat de kop van de schroef zo breed is, dat het wieltje vastgezet wordt. Ik heb dit zelf opgelost door de wieltjes vast te maken met mijn nietpistool, maar ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen zo’n pistool heeft. Kijk dan goed in de bouwmarkt welke schroef geschikt is!

IMG_2003

Het leuke is dat je eindeloos kunt variëren met de indeling van het kastje. Hierboven bijvoorbeeld met twee lantaarns in het middelste kistje.

De ABC/I <3 U poster is een free printable die ik een tijdje geleden maakte! Je kunt 'm aanvragen via tekoop@donebymyself.nl. Als laatste nog een andere leuke mogelijkheid met aardappelkistjes: IMG_2645IMG_2646

 

 

 

 

 

 

 

Een aardappelkistje in de hoogte zetten, wieltjes eronder bevestigen en de achterkant heb ik beplakt met bladzijdes uit een boekje. Het kistje zelf heb ik grijs gespoten en niet geverfd, waardoor je de houtnerven er nog doorheen ziet.

IMG_2647

Op Instagram deed ik een tijdje geleden met de tag #mijnaardappelkistje. Een leuke manier om te zien hoe anderen aardappelkistjes gebruiken in hun interieur! Volg me hier op Instagram!4 thoughts on “Do it yourself: kastje van aardappelkistjes”

Geef een reactie