Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Keukenplank

Keukenplank

Eerder dit jaar ging ik met mijn gezin op bezoek bij mijn broer en schoonzus, die in München wonen. Het was een heel fijn familiebezoek, en zoals altijd op reisjes deed ik wat inspiratie op. Mijn broer en schoonzus hebben namelijk een paar planken in de keuken aan de wand, bomvol potjes, kruiden etcetera, je kent het wel. Dat wilde ik ook!

Ik schreef al vaker hier en op mijn Instagram dat ik tegenwoordig onze keuken weleens als erg wit en vlak ervaar. Het blijft een prachtige keuken, maar vergeleken met de rest van ons huis waar alles bomvol kleur, patronen en texturen is, blijft de keuken een beetje achter. Nu is het helemaal niet mijn bedoeling om deze keuken te vervangen, maar verbeteringen zijn welkom; zoals het aankleden van deze ruimte met een plank bomvol fijne spullen. Dus zo geschiedde!

Of je nu groot fan bent van je keuken of die juist wel wat verbetering kan gebruiken, keukenaccessoires zijn een goede manier om deze ruimte meer aan te kleden.

De nieuwe keukenplank beslaat bijna de volledige breedte van de keuken, en is echt een verzameling van zowel praktische spullen als decoratie. Aan de rechterkant staat bijvoorbeeld deze prachtige vintage lamp. De witte IKEA planken aan de rechterkant voelen voor mij nu als overkill, dus die zou ik nu graag vervangen. Ik denk aan een kunstwerk, want dat lijkt me ontzettend mooi uitkomen in deze hoek.

Zoals gezegd bovenop de keukenplank bij het kookgedeelte een verzameling opbergpotten, daarnaast een marmeren vaas met droogbloemen. Daaronder mijn twee nieuwe aanwinsten, want ik vond dat de keuken nog wel wat kleurrijke en quirky items kon gebruiken. Hoe leuk is deze haan? Je snapt, mijn 3-jarige dochter was ervan overtuigd dat die voor haar was. Het is een (water)kan, al sluit ik niet uit dat deze vooral als decoratie hier mooi zal staan te zijn. Het brengt zo’n heerlijke kleurexplosie in onze keuken, en een beetje humor in huis is altijd goed, als je het mij vraagt.

Als je op zoek bent naar leuke kleurrijke accessoires, is het merk &k Amsterdam echt een aanrader, want ook deze leuke fruitschaal komt van hen. Dit merk heeft echt nog veel meer van dit soort leuke, en soms grappige items. En niet onbelangrijk, deze fruitschaal is van een fijn groot formaat. Gezien we altijd veel fruit in huis hebben, een must!

Nog even over de plank: ik wilde graag een donkerkleurige plank, en dat hebben we uiteindelijk zelf gecreëerd door de plank te beitsen. De bouwmarkt had niet echt wat we zochten, dus dan maken we het wel zelf! Ik heb uiteindelijk 1 laag van deze binnenbeits gebruikt, kleur “palissander”. Met meerdere lagen wordt de plank nog donkerder, maar ik was al na 1 laag tevreden over het resultaat. Een budgetoplossing, want een palissander (of andere duurdere houtsoort) keukenplank was veel duurder geweest!

1 ding van deze keuken verveelt ons uiteraard nog nooit: de bakstenen muur. We hebben deze in de keukenverbouwing handmatig afgebikt, het heeft vrij letterlijk bloed zweet en tranen gekost maar het was zeker de moeite waard! Een van de eyecatchers in ons huis.

Het kunstwerk op de plank was een verjaardagscadeau en vind je HIER.

Ik ben ontzettend blij met het resultaat! Het voegt echt veel toe aan deze ruimte. Mocht ik de witte planken op rechts vervangen door een kunstwerk, zien jullie het uiteraard hier op de blog voorbij komen. Bedankt voor het lezen!

Liefs, Marrit

PS. Deze post kwam tot stand in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken waar ik echt fan van ben.