Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: lambrisering

IMG_2710

Als je mijn blog een beetje volgt, heb je bovenstaand plaatje al een paar keer eerder gezien. Ik kan er niks aan doen, ik hou nu eenmaal van ons headboard van pallets (artikel hier)! Maar vandaag richt ik me niet op de pallets, maar op de slordig geverfde lambrisering. Via mijn Instagram krijg ik hier veel positieve reacties op, en ik wil jullie laten zien hoe makkelijk het na te maken is.

Ons huis had nogal een opknapbeurt nodig toen we er in oktober heen verhuisden, die zolderkamer bleef daarom een hele tijd opslag voor alle spullen waar we nog geen plek voor hadden. Ik vond dat zo zonde, het is namelijk een erg mooie lichte kamer met een hoog plafond (de punt van het dak is zichtbaar). Toen ik onderstaand plaatje in de VTWonen zag, wist ik direct: zo gaan we de zolderkamer doen! Verf gekocht, twee dagen later samen deze kamer geverfd: hij boven alles witten, ik onder de grijze lambrisering maken. In de rest van het huis zijn alle muren wit, voor de zolderkamer wilde ik iets anders. De VTWonen kwam dus precies op het juiste moment.

1ef7572a2b35405e5bcb9246e5b037d7

Wij hebben zelf ook voor een grijze kleur gekozen, wel nogal wat donkerder als die uit de VTWonen. Ik wil je wel adviseren voor een matte verf te kiezen, anders komt het donkere gedeelte erg op je af.

IMG_3145

Het verven vond ik geweldig; ik ben namelijk niet zo van het nette werk. Je moet mij niet een spijlenstoel laten verven, niks voor mij. Ik ben meer van het grove, het slopen en bouwen :-) Het verven van deze lambrisering vond ik dan ook geweldig! Zoals je kunt zien is onze lambrisering eigenlijk nog netter dan die uit de VTWonen, daar moet je zelf kiezen wat je leuk vindt. Qua hoogte wordt rond de 120cm geadviseerd.

IMG_3144

Ik kan natuurlijk niet zo goed stylen als de VTWonen, plaatjes ophangen lukt me nog net ;-) Wij zijn erg blij met deze kamer, 5 maanden verder vind ik het nog gaaf. Geen moment spijt van gehad dus! Zou jij zo’n slordig geverfde lambrisering aandurven, of ga je toch liever voor een strakke lijn?5 thoughts on “Do it yourself: lambrisering”

Geef een reactie