Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: lamp van bezemstelen

IMG_3758

Afgelopen winter kwam ik in steeds meer folders en webshops vloerlampen tegen met een onderstel van drie houten poten. Het merk Zuiver bied dezelfde bijvoorbeeld aan, ik vind het erg mooie lampen. Helaas zijn de goedkoopste die ik kon vinden €100, met uitloop tot €180. Dat vind ik nogal veel geld voor een lamp, en als interieurblogger die promoot dingen zelf te maken en vooral budgettips deelt.. Nee, dat klopte niet helemaal. Dus ik besloot er zelf een te maken!

Werkbeschrijving:
Benodigheden:
– 3 bezemstelen
– lampenkap
– lampensnoer

IMG_3761

Tegenwoordig kun je in steeds meer winkels losse lampensnoeren kopen. Bovenstaand snoer komt bij de Xenos vandaan, daar verkopen ze verschillende kleuren.

Nu wordt het vrij simpel: je pakt de drie bezemstelen op het uiterste punt bij elkaar en klemt de lampenkap hieromheen. Bij mij was het nodig wat van de bezemstelen af te schaven (smaller te maken), anders paste het niet. Het lampensnoer deed ik in het midden van de drie bezemstelen, zodat dit niet kon bewegen.

Oké confession: de lamp moet blijven staan waar die staat. Het is te onstabiel om te verplaatsen (zegt ze met het schaamrood op haar kaken). Dit komt natuurlijk ook door mijn keuze het niet aan elkaar vast te schroeven. Ik klem het vast en denk: klaar, dat staat!

IMG_3765

Een foto om het wat duidelijker te maken. De drie bezemstelen bij elkaar geklemd en het snoer in het midden. Niets meer aan doen ;-)

Ik vind het een fijne lamp, ook door de zachte lichthouten kleur van de bezemstelen. Wat vind jij van dit DIY-project? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat! Als je vragen hebt, beantwoord ik ze graag!6 thoughts on “Do it yourself: lamp van bezemstelen”

Geef een reactie