Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: lamp van rijstpapier

IMG_3508

Een aantal blogposts terug schreef ik over de slordig geverfde lambrisering in onze zolderkamer (artikel hier). In deze kamer zie je de nok van het dak en dus oogt de kamer erg ruim. Erg fijn, maar ik merkte wel dat er een grote lamp moest komen te hangen. Een idee uit de VTWonen + mijn eigen invulling zorgde voor bovenstaand resultaat!

IMG_3509

In de VTWonen zag ik de werkbeschrijving voor het verven van lampen van rijstpapier. Iedereen kent ze wel; die witte bollen die spotgoedkoop in de winkel liggen. Het leuke is dat er op internet héél veel DIY-variaties te vinden zijn! Bij de Ikea liggen ze voor €3 per stuk, je moet dan nog wel een aparte pendel voor €2.50 kopen.

Deze DIY is heel simpel; je koopt de lampen opgevouwen, voor je ligt dan een witte cirkel. Deze leg je plat op tafel en je verft de kant die boven ligt. Doordat het rijstpapier erg dun is, drukt de verf door op de andere helft. Zo krijg je het slordige effect wat je op de foto’s ziet. Ik gebruikte dezelfde verf als de lambrisering, maar dit is natuurlijk met elke kleur mogelijk.

IMG_3510

Ik heb er drie bij elkaar gehangen, omdat 1 simpelweg te klein voor de kamer was. De pendel hangt in het midden en met visdraad de drie bollen bij elkaar gehangen. Voor €11.50 een unieke lamp! :-)4 thoughts on “Do it yourself: lamp van rijstpapier”

Geef een reactie