Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Do it yourself: letter met licht

IMG_6273

 

Vandaag op de blog weer een easypeasy DIY. Op Instagram komt hij regelmatig voorbij, maar omdat ik tijdens het maken ervan toch tegen wat dingen aanliep, besloot ik er toch een blogpost aan te wijden. Ik behoed je namelijk graag voor de stomme fouten die ik wel heb gemaakt :-)

Deze letters zijn in verschillende winkels te koop, ik kocht deze bij de Xenos. Je zou de letter ook nog kunnen verven, dit heb ik niet gedaan omdat ik het contrast op de witte plankjes op deze manier wel leuk vind. Deze DIY is op veel plekken inzetbaar, hoe leuk zou het ook zijn op een babykamer? In ieder geval, hier volgt mijn werkwijze.

IMG_6278

 

Benodigdheden:
– letter van karton
– kerstlichtjes (liefst op batterij gezien het lelijke snoer)
– schroevendraaier (verschillende maten)
– stanleymesje

Werkwijze:
1. Eerst snij je een kant van de letter af, om zo de lichtjes in de andere kant te kunnen doen. Als je de letter goed bekijkt zie je een kant waar deze gelijmd is, die kant is ook het makkelijkst te snijden. Als je een scherp mesje gebruikt is dit heel simpel.
2. Dan kun je de gaatjes maken voor je lampen. Ik gebruikte eerst een hele kleine schroevendraaier (gebruik wel een kruiskop om een mooie ronde vorm te krijgen) om het te vergemakkelijken. In totaal gebruikte ik 3 schroevendraaiers, steeds groter om het gaatje steeds groter te maken.
3. Tel hoeveel gaatjes je wilt maken door het aantal lampjes te tellen. Voor een mooi resultaat moet je de gaatjes aan de linker- en rechterkant op dezelfde hoogte aanbrengen.
4. Doe de lichtjes door de gaatjes.
5. Klaar!

Nu een aantal tips die ik graag van tevoren had gekregen :-)

– Check of je kerstlichtjes het doen! (ja echt, dit gebeurde mij nadat ik 45 lichtjes in kleine gaatjes had gestopt..)
– Tel hoeveel lichtjes je lichtsnoer heeft, om dit te matchen met het aantal gaatjes.
– Koop een snoer op batterijen want anders zit je met een lelijk snoer.
– Gebruik een kruiskop schroevendraaier voor een mooie ronde vorm van de gaatjes.

That’s it! De inspiratie komt van Googels en Voozels, een link naar haar artikel vind je hier!4 thoughts on “Do it yourself: letter met licht”

Geef een reactie