Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Eettafel styling

Eettafel styling

Een nieuwe post op de blog vandaag, over het stylen van je eettafel. Iets waar ik nog wel eens mee worstel, omdat de balans styling vs je tafel leeg houden ivm werk/eten nog wel eens lastig kan zijn. Een lege tafel vind ik in ons geval echt té leeg, maar teveel items op tafel kunnen soms in de weg staan.

Maar laatst besefte ik me dat we het laatste stuk van de tafel nooit gebruiken, en dat dit daarom de perfecte plek is voor wat mooie items, die ons níet bij elke maaltijd in de weg zouden staan. Want met een 6-persoons tafel en een gezin van 3, is het einde van de tafel nooit echt in gebruik. En dus ging ik aan de slag, en vertel ik je vandaag meer over welke items ik hiervoor gebruikte.

Ik startte met wat van mijn favoriete koffietafelboeken, om zo de styling wat hoogte te kunnen geven. Dit kleedt het geheel direct aan, en geeft je daarnaast mogelijkheid tot 3 verschillende “categorieën” qua styling. Als ik een nieuw hoekje inricht, werk ik altijd van groot naar klein. Met de grootste items weet je direct hoeveel ruimte ze innemen, en hoeveel ruimte je nog overhoudt voor andere items. De bananenplant begon als een klein plantje, maar is zeer content op deze plek en dus inmiddels een aardige plant. Dat was een goed startpunt voor mijn styling!

Als je mijn blog langer volgt, weet je dat ik dol ben op verlichting en dus was dit mijn volgende stap. Als het op het maken van een lichtplan aankomt, houd ik ervan om elk hoekje in huis uit te lichten. Boven onze tafel hebben we een (vintage) hanglamp, maar daar is zeker nog ruimte voor een lamp ernaast. Daar kwam deze prachtige Ferm Living Vuelta tafellamp van pas!

Het ontwerp doet me denken aan Griekse zuilen, een trend die momenteel weer helemaal terug is in interieurland. Door het melkglas verspreidt de lamp ’s avonds prachtig zacht licht. En niet onbelangrijk: de lamp is ook uitgeschakeld een prachtige aanvulling in deze tafelstyling.

Na de tafellamp was ik toe aan de kleine items. Een kandelaar voor wat kaarslicht ’s avonds, wat droogbloemen in een mok, wat edelstenen en als laatste een heerlijk ruikend jasmijnblokje. Zoals altijd zijn het de kleine items die het echt afmaken. Door de stapels boeken heb je een echt onderscheid tussen deze items, en heeft ieder item zijn eigen plek om te shinen.

Eindelijk een tafelstyling waar we geen last van hebben, oftewel; alleen de lusten en niet de lasten van een mooi gestylede tafel ♥ En met de lamp in het geheel, wordt het ’s avonds ook nog mooi “uitgelicht”, samen met een gezellig kaarsje.

Worstel jij ook wel eens met het stylen van je eettafel? Wellicht is dit ook dé oplossing voor jou!

Bedankt voor het lezen en een fijne dag,

Liefs, Marrit