Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Flexa Mooi Makkelijk

Nederlandse tekst onderaan

When Flexa asked me to try out their new “Mooi Makkelijk” line, I knew immediately what project I wanted to make with it; new nightstands. I’ve been wanting new nightstands ever since we got our new bed but simply couldn’t find anything that I liked and so I thought this was the perfect opportunity. So, I rushed over to my favorite thrift store and the universe was kind to me; I found 2 nightstands, perfect for this project.

(As this is a product only available in The Netherlands (for now) I decided to continue in Dutch.)

Flexa Mooi Makkelijk is een lak waarmee je een oppervlakte of voorwerp supersnel kunt opknappen; je hebt namelijk geen grondverf nodig. Ik heb stiekem niet zoveel geduld voor dit soort projecten, dus hoe sneller hoe beter! Bij deze de stappen die je moet volgen als je met de Mooi Makkelijk lijn aan de slag gaat:

Ontvetten

Ontvetten is belangrijk voor een goede hechting van je verf en dit is de eerste stap. Ik gebruikte hiervoor een verfreiniger van Alabastine, wat je verdund aanbrengt met een spons. En ja, ik doe dat gewoon in mijn vintage luipaard-jas, haha.

Schuren

Na het ontvetten, ga je het meubel schuren. Hiervoor heb je losse vellen schuurpapier of – zoals op de foto te zien – schuursponsjes, die ik zelf een stuk gebruiksvriendelijker vind werken. Na het schuren maak je het kastje weer schoon met verfreiniger.

Eerste laag verf

En dan is het tijd voor de eerste laag verf! Eerlijk is eerlijk, het voelde heel gek om direct met deze verf de eerste laag aan te brengen, gezien mijn vader mij zo vaak heeft benadrukt hoe belangrijk grondverf is. Maar met Mooi Makkelijk van Flexa kan dat dus echt! Ik vond het heerlijke verf om te gebruiken, het rolde mooi uit en hechtte direct goed. Voor deze stap mijn mooie jas tóch maar even omgeruild voor een oude trui. Ondanks dat het verf op waterbasis is, better safe than sorry.

Voor dit project koos ik voor de kleur “Mooi Warmgrijs”. Ik wist dat deze kastjes in onze donkerblauwe slaapkamer kwamen te staan, dus ondanks dat de kleur “Mooi Rood” mij enorm trok, koos ik toch voor een neutralere tint. Naast de tien kleuren die je hierboven ziet is Flexa Mooi Makkelijk ook te mengen op de mengmachine in heel veel kleuren.

Klaar voor het eindresultaat?

En daar staan ze dan! Eindelijk mooie nachtkastjes, en extra leuk omdat ik ze zelf heb opgeknapt. Ik vind de kleur erg mooi in combinatie met de donkerblauwe muren en het houten bed.

De laatste finishing touch voor dit project waren nieuwe handvaten. Ik wist direct dat ik die in het goud wilde want dit komt vaker in de slaapkamer terug. Ik vond online deze fantastische zeepaardjes en wist dat ze perfect zouden zijn!

Zoals je ziet hebben mijn man en ik nogal verschillende nachtlampjes staan; ik een eclectische lamp met kap uit China, en hij een strak Scandinavisch lampje. Ze werken gelukkig beide goed op de kastjes ♥

En dat was het dan! Nu voelt de slaapkamer eindelijk écht af.

Dankjewel Flexa dat ik jullie nieuwe “Mooi Makkelijk” verf mocht gebruiken voor dit project! Ik ben al aan het nadenken over het volgende project in huis wat we kunnen gaan verven. Wellicht de vloer in de woonkamer, of de trap? To be continued, ongetwijfeld.

Bedankt voor het lezen en een fijne dag!

X, Marrit

PS. Deze post kwam tot stand in samenwerking met Flexa. Ik werk alleen met bedrijven waar ik fan van ben.Geef een reactie