Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Jungle behang

Jungle behang

advertorial

Soms zit inspiratie in een onverwachte hoek – bijvoorbeeld bij het kijken van een aflevering van Friends. Ik kan er helaas geen foto van vinden, maar opeens zag ik op een achtergrond een fantastisch jungle behang, met daaronder een geverfde lambrisering. Ik werd er direct door geïnspireerd, en was in staat direct behang voor onze gang te bestellen. Maar, gezien er zoveel moois is, besloot ik die impulsiviteit een beetje in te dammen. Laten we eerst eens kijken naar wat voor prachtig jungle behang er allemaal verkrijgbaar is. In 2020 heb ik een paar projecten met behang afgerond, en dat smaakte zeker naar meer. Vandaag op de blog deel ik mijn 5 favorieten, kijk je mee?

  1. Arte Langur

Als ik aan jungle behang denk, denk ik aan overdaad. Dit behang is daar een goed voorbeeld van! Kleur, planten én dieren, allemaal in 1 behang verwerkt. Dit behang is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ik ga voor deze variant, met de combinatie van groen, rood en geel. Een prachtige warme combinatie.

2. Moooi Menagerie of Extinct Animals

Over overdaad gesproken! Nog meer kleur, en weer juist die combinatie van dieren en planten. Zo’n behang waar je uren naar kunt kijken. En hoe leuk is dat, als men eens wat langer in je gang blijft hangen, omdat het behang er zo mooi is.

3. Cole and Son Royal Fernery

Voor mijn eigen gang denk ik aan een behang zoals deze. Met veel groen, natuur, en toch een gevoel van eenheid. Je kunt een hele wand hiermee behangen, of denken aan mijn voorbeeld van Friends: een halve wand behang, met daaronder een (geverfde) lambrisering. Bij dit behang stel ik me bijvoorbeeld een prachtige warme bruine tint als lambrisering voor, met daarboven dat frisse groene blad. Klinkt goed, toch?

4. Pierre Frey Tampa

Mocht je een tropisch gevoel in huis willen halen, denk dan aan dit jungle behang. Palmbomen in warme tinten, met een prachtige structuur als achtergrond. Ik ben fan! Geweldig gecombineerd op de foto hierboven met verder rustige, beige elementen.

5. Cole and Son Fern

Je moet er wellicht een beetje voor inzoomen, maar de combinatie van groen en lila in dit behang vind ik helemaal fantastisch. Echt een gevuld patroon met een van mijn lievelingsplanten: varens. Dit behang is van bekend behangmerk Cole and Son, en zoals bijna allemaal, in meerdere kleurvarianten verkrijgbaar.

Ik deel graag nog 1 laatste tip met je, want mocht je nou 2 behangtrends in 1 willen combineren, denk dan eens aan het Arte Canopy behang. Goud behang is het namelijk helemaal, en elke kamer voelt direct luxueus aan met deze. Je snapt; die kon ik je in dit rijtje niet onthouden!

Je begrijpt dat het nog lastig kiezen wordt uit deze selectie jungle behang, mocht ik mijn plannen voor de gang tot uitvoering gaan brengen. Welke is jouw favoriet? Mocht je me kunnen helpen kiezen, hoor ik het graag ♥

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Marrit