Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Luxe behang

Luxe behang

advertorial

Een nieuwe blog over luxe behang, gezien ik er geen genoeg van kan krijgen. Mooi in werkelijk elke ruimte en het leuke is: je kunt er alle kanten mee op. Ga voor een kleurrijk statement in je huis met een druk patroon, of gebruik een naturel behang, puur om textuur aan een ruimte toe te voegen. Een mooi voorbeeld hiervan zie je hierboven in onze eigen woonkamer: het behang op de schouw brengt een prachtig patroon in onze woonkamer, waar het qua kleur niet veel afwijkt van de geverfde wanden. Het zorgt ervoor dat ik qua verf (mocht ik dat willen) nog alle kanten op kan qua kleuren, én de mooie schouw wordt extra benadrukt.

Deze blog is bedoeld om je te inspireren, en bij een volgend project in huis eens aan behang te denken. Kijk je mee?

Vandaag wil ik je graag verschillende voorbeelden laten zien van neutraal behang, en wil daar eerst graag linnen behang onder je aandacht brengen. Tijdloos, en zo mooi. De “Canvas” serie van Arte is hier een mooi voorbeeld van, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Heel veel textuur, en tegelijkertijd iets waar je nooit op uitgekeken zult raken.

Ik noemde het al eerder, maar het behang op onze schouw is het “Facet” behang, ook van Arte. Ik koos voor de gouden tint, maar het is in veel meer varianten verkrijgbaar. Het allerleukste aan dit behang vind ik dat het gedurende de dag verandert, gezien het licht weerkaatst wordt in het patroon. Een ongelooflijk mooi effect, waardoor je blijft kijken.

Mocht je op zoek zijn naar meer kleur, maar nog steeds een klassieke feel willen behouden, denk dan eens aan blauw behang. Blauw vind ik altijd een prachtig voorbeeld van een kleur, die toch ook weer niet als kleur voelt. De perfecte balans tussen kleur, en tijdloosheid. Het Tinneroy behang, ook van Arte, zie je hierboven en je voelt zelfs in de foto hoeveel warmte het toevoegt.

Als laatste wil ik je in deze blog ook nog even wijzen op strepen behang. Ook een goed voorbeeld van een tijdloos patroon, waar je niet gauw op uitgekeken raakt. Vooral in een neutraal kleurenpalet zoals hierboven, zet je met dit behang een prachtige basis neer in je huis. De foto hierboven is het Thin Lines behang van Ferm Living.

Mocht je meer neutraal behang willen bekijken, kan ik je het Belgische merk Arte enorm aanbevelen. Je zag het in deze blog al een paar keer voorbij komen en met reden: zij bieden zoveel opties als het aankomt op neutraal behang. Wij zijn hier in huis nog enorm blij met het effect van hun behang op onze schouw.

Ik hoop dat je deze blog inspirerend vond. Bedankt voor het lezen en een fijne dag!

Liefs, Marrit