Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Slaapkamer behang

Slaapkamer behang

advertorial

Vandaag op de blog aandacht voor het inrichten van je slaapkamer! Voor deze kamer zoeken mensen vaak naar een warme, luxe sfeer, en hoe kun je dat beter voor elkaar krijgen dan met behang? Ik ga je vandaag een paar soorten Luxe behang laten zien, die ik als uitermate geschikt voor de slaapkamer zie. Dus of je nu wil gaan voor een lichte frisse kamer, of juist een donkere, gemoedelijke sfeer; ik laat je een paar hele goede opties zien. Kijk je mee?

  1. Bloemen behang

De slaapkamer vind ik bij uitstek geschikt voor een bloemen thema. Een natuurlijk patroon, in natuurlijke kleuren; je snapt me wel. Hierin heb je heel veel opties, ik laat je in deze blog als voorbeeld het Wildflower behang van Arte Walls zien, in 2 verschillende kleurstellingen. Bij de lichte variant kies je voor een rustige, natuurlijk ogende slaapkamer. De donkere variant is een stuk dramatischer, en geeft je kamer in 1 klap sfeer. Uiteraard ben je vrij of je de gehele kamer met dit behang wilt doen, of dat je voor 1 accentmuur gaat – bijvoorbeeld de wand achter het bed. Combineer het met een kleur die al in het behang zit voor de overige wanden, en het resultaat zal geweldig zijn.

2. Blauw behang

Onze slaapkamer ging recent van donkerblauw naar lichtblauw dus wellicht overbodig om te zeggen maar ik doe het toch: ik vind blauw een ontzettend goede optie als kleur voor de slaapkamer. Blauw is een harmonieuze kleur en dus ideaal voor de slaapkamer. Je kunt gaan voor een neutraal behang zoals het Arte Facet behang, of een printje zoals het Arte Tantor behang. Met links creëer je in 1 klap heel veel textuur voor je slaapkamer, rechts heeft de focus meer op het patroon. Ook hier heb je weer de mogelijkheid van een accentmuur, of een rustig effect van op alle wanden hetzelfde behang.

3. Goud behang

Als derde optie wil ik je graag nog wijzen op behang in goud. Hiermee voeg je zoveel warmte aan je slaapkamer toe, en “warmte” is voor mij echt het kernwoord voor de slaapkamer. Dit creëer je door de juiste kleuren te gebruiken, en goud is hier zeker één van. Het linkerbehang is het Arte Musa behang, en valt ook nog mooi in de “natuurlijke” trend waar ik het bij punt 1 al over had. Het rechter behang is het Arte Flamingo behang en vind ik persoonlijk helemaal geweldig. En zie je hoe goed deze 2 met elkaar combineren?

Als laatste nog even aandacht voor de kinderkamer, tenslotte ook een slaapkamer maar dan voor de kleintjes onder ons. Hoe leuk is het namelijk om een dosis kleur en patroon in deze kamer toe te voegen door middel van behang. Wat mij betreft mogen kinderkamers lekker speels, en er is tegenwoordig zoveel moois te verkrijgen. Ik wijs je graag even op dit Airport fotobehang van het merk KEK Amsterdam behang. Is het niet fantastisch? Ik vind de kleurencombinatie geweldig, en de vormgeving. Ik kan me niet voorstellen dat er een kind hier wat hier níet blij van zou worden.

Zo. Hopelijk heb jij weer een dosis inspiratie opgedaan! Heb je al zin de slaapkamer onder handen te nemen? I know I do..! Hoewel ik onze lichtblauwe (geverfde) slaapkamer heerlijk vind, ben ik altijd onder de indruk van de mogelijkheden van behang, en sluit dus zeker niet uit dat we hier ook nog eens “los gaan”. Ik hoop dat je het een leuke blog vond, dankjewel voor het lezen!

Liefs, Marrit