Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Stylingtip: indelen van je boekenkast

IMG_2839

Vandaag op de blog wil ik jullie graag laten zien hoe je je boekenkast kunt indelen en welk effect dit op je woonkamer heeft. Mijn moeder zegt altijd dat het “intelligent” staat om een boekenkast in je woonkamer te hebben. Ik vind het altijd erg dubbel, ik lees erg graag en laat dit dan ook graag zien, maar de boekenkast is nogal een object in je woonkamer en oogt snel rommelig. Vandaag laat ik je zien dat dit voornamelijk te maken heeft met hoe je de kast indeelt.

Wij hebben in de woonkamer een Expedit van Ikea, de bekende vakkenkast. Ik heb de buiten- en voorkant wit geverfd, en inmiddels staat hij op wieltjes. Dit laatste heeft te maken met de stylingtips die ik hier en hier al aankaartte. Ik zou heel graag een andere boekenkast willen, maar deze heeft zo ook zijn voordelen. Zoals de hoogte: er kan makkelijk iets leuks opgezet worden om je woonkamer wat aan te kleden. Zo ziet het er momenteel uit:

IMG_2118

De boekenkast heeft bij ons al heel wat indelingen gekend, inmiddels staat het op kleur. Dit zie je tegenwoordig steeds meer en in bijvoorbeeld het blad VTWonen komt het ook regelmatig terug. Trust me, het indelen op kleur is nogal een werkje. Ik dacht het wel “even” te doen, maar dat viel tegen. Ik ben nogal dwangmatig dus het moest en het zou op deze manier. Ik kreeg niets voor niets een tijdje terug onderstaand plaatje van De Verloofde toegestuurd ;-)

97c54c3f360c84f965c121109ed2c5c6

Na onze verhuizing in oktober heb ik alle boeken eerst er wat random in gedaan. (Ok, misschien moet ik bij deze toegeven dat bij mij in huis niets random wordt neergezet). Dat zag er zo uit!

IMG_2862

Ik vind deze manier ook wel leuk, maar het oogt wel snel rommelig. Als je dit leuk vindt, zou ik ook voor variatie kiezen zoals op bovenstaande foto: sommige boeken staand, sommige liggend.

Onze boeken hebben zelfs een hele tijd andersom gestaan, dan kijk je naar de witte bladzijdes. Ik vond het héérlijk rustgevend!

IMG_1313

Ik werd regelmatig door onze gasten getest of ik wel nu de juiste boeken kon vinden, maar dat valt alles mee. Als je je boeken in bepaalde categorieën (zoals op schrijver, genre) neerlegt kom je een heel end. De Verloofde vond het maar onlogisch dus toen ben ik omgeschakeld naar boeken op kleur. Als ik naar bovenstaand plaatje kijk, begint het bijna weer te kriebelen. Zo georganiseerd, zucht ;-)

Hoe heb jij je boeken ingedeeld? Is dit een bewuste keuze of heb je ze gewoon neergelegd? Ik ben erg benieuwd!2 thoughts on “Stylingtip: indelen van je boekenkast”

  • Ik vind het ook zo leuk staan, de boeken op kleur. Mijn boekenkast op mijn kamer bij mijn ouders heb ik ook op kleur gezet en ik vind het niet moeilijk om mijn boeken te vinden. Ik weet de kleur van de boeken meestal uit mijn hoofd dus dan weet ik zo waar ik moet zoeken :) Op mijn kamer in Amsterdam heb ik ze niet op kleur staan, maar misschien binnenkort maar eens aan beginnen.

    • Hoi Karlijn,

      het geeft wel een bijzonder effect he? Ik heb ervoor gekozen om van wit naar zwart te werken, ik zie ook wel dat mensen met kleur beginnen, of juist met zwart. Dat staat natuurlijk ook weer heel anders! En je wordt er langzamerhand inderdaad steeds sneller in het juiste boek te vinden :-)

      Liefs Marrit

Geef een reactie