Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Stylingtip: waarom wel of niet een vloerkleed

IMG_3702

Vorige week heb ik alle meubels uit de woonkamer 180 graden gedraaid. De lockerkastjes die we als TV-meubel gebruiken staan nu tegen de muur ertegenover, naast de tuindeur. Hierdoor ontstond veel meer ruimte in onze woonkamer en begon ik te twijfelen: wel of geen vloerkleed?

Ons perzische tapijt hebben we afgelopen winter via Marktplaats gekocht, dit is ons erg goed bevallen. Het maakt ons huis minder standaard en op het vloerkleed kun je lekker tegen de kachel aanzitten. Een schapenvachtje & wat matraskussens maakt het erg comfortabel. Nu het steeds mooier weer wordt, merkte ik dat ik dit grote kleed van 2 bij 3 wel uit de woonkamer wilde. Ik probeerde een ander vloerkleed uit en zal vandaag wat stylingtips opschrijven over het effect.

Met een vloerkleed tussen TV-meubel en je bank, creëer je een zitje. Het hangt natuurlijk af hoe je woonkamer is ingedeeld, maar als je zoals ons 1 kamer met ook je eettafel erin hebt staan, dan kan het voor het beeld handig zijn een hoekje te creëren.

IMG_3704

Een groot vloerkleed benadrukt je hele zitgedeelte, maar je kunt ook kiezen voor een kleiner vloerkleed. Dit kleedt je vloer wel aan, maar schermt de zithoek minder af. Dit grijze vloerkleed hebben we een jaar geleden ook via Marktplaats gekocht, normaliter ligt hij in de walk in closet (link naar artikel daarover hier). Dit grijze vloerkleed is qua kleur erg veilig, je hoeft je interieur er niet voor aan te passen. Bij een roze perzisch tapijt zul je daar wel rekening mee moeten houden.

IMG_3706

En zo kan het ook; zonder vloerkleed. Momenteel mijn voorkeur, de kamer oogt ruim en een geheel. Mijn slotconclusie is dus dat het er sterk van afhangt wat je wil met je kamer. Als je je zithoek wilt benadrukken, kies dan voor een kleed. Als je je kamer open wilt houden, dan kun je een kleiner kleedje nemen, of geen vloerkleed.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat wat voor keuze jij qua kleed hebt gemaakt! :-)18 thoughts on “Stylingtip: waarom wel of niet een vloerkleed”

 • Ha Marrit! Hoewel ik verliefd ben op je Perzisch tapijt, snap ik de keuze voor uiteindelijk geen vloerkleed! Ik heb er zelf ook geen, wel over nagedacht, maar het maakt de ruimte optisch kleiner. Chaoot als ik ben, heb ik baat bij ruimte haha. Toch twijfel ik nog een beetje, want een kleed oogt wel lekker knus. Het is ook maar net wat voor kleed, of het een echte eyecatcher is op opgaat in het geheel van ’t interieur. Voorlopig hier nog maar even geen :).

  • Ik heb hetzelfde Elke, als het kleed eruit en je ziet overal de vloer doorlopen, dat is dan ook wel weer heel fijn! Benieuwd naar jullie huis!

  • Dankjewel Marieke! Voor dit drukke kleed heb je inderdaad wel een rustig huis verder nodig, gelukkig is hier alles bijna wit :-)

  • Dankjewel Linda! Een rustig vloerkleed kan ook heel mooi staan, zoals ons grijze. Het is maar net wat je wilt inderdaad, kan me voorstellen dat niet iedereen dit grote kleed in huis wil!

 • Oh wat een mooie Perzisch tapijt. Het geeft net een beetje extra kleur en warmte. Maar ik snap ook dat je hem er nu niet hebt liggen. Zelf zou ik hem denk ik in de winter gebruiken voor de kleur en warmte zoals ik al eerder zei en in de zomer geen omdat het dan toch lekker zonnig en fris is.

  • Precies Karlijn, dat is ook mijn idee erover! In de winter gebruiken voor warmte, nu in de zomer gooi ik de tuindeur open en wil ik fijn naar die witte vloer kijken. En als ik het weer anders wil, ligt het er zo weer in! :-)

 • Wauw dat Perzisch tapijt is echt gaaf! :) zelf hou ik er niet echt van maar zo vind ik het heel mooi. Zelf hebben wij nu geen kleed meer maar straks in ons nieuwe huis wil ik er wel weer een.

  • Dankjewel Dita! Voor de zomer vind ik het kleed ook wat te donker en groot hoor, in de winter is het leuker. Gaan jullie binnenkort verhuizen?

 • Supergaaf kleed! Ik zou het, net zoals Karlijn schrijft, alleen ’s winters neerleggen en van de zomer geen kleed neerleggen. Ik heb ons wollen kleed ook voor de zomer opgeborgen!

  • Dat heeft ook mijn voorkeur Monique! In de winter kussens erop leggen, lekker tegen de kachel aan.. Maar in de zomer alles open en ruimtelijk. Fijn als je een keuze hebt natuurlijk!

 • Hi Marrit,

  Beetje gekke vraag misschien:
  Kan ik het Perzische kleed van je overnemen of wil je hem niet verkopen?

  Groetjes, Lotte :)

Geef een reactie