Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Tuin make-over

Tuin make-over

In samenwerking met Intratuin gaf ik onze tuin een make-over! Ontzettend leuk om na mijn bevalling langzaamaan weer te beginnen met werken, en al helemaal om in dit zomerseizoen fijn met onze tuin bezig te kunnen zijn. We kunnen nog niet echt spreken van een enorm zonnig seizoen, maar – en hier komt een mooi bruggetje naar het onderwerp van vandaag – dan maken we er zelf wel een vrolijk plaatje van!

In ons interieur is veel kleur te vinden, dat weet je als je een volger van mijn blog & Instagram bent. Een van de tuintrends van de afgelopen jaren is dat je interieur binnen doorloopt naar je interieur buiten. Ik ben ook heel erg fan van het gevoel dat je woonkamer doorloopt naar buiten en dus had ik een missie: kleur toevoegen aan de tuin! Zullen we eerst eens kijken naar de voor-situatie, voordat we verder gaan?

Toen we onze tuin 5 jaar geleden opknapten hadden we 2 wensen: veel groen, en een mooie grote vlonder om op te zitten. We begonnen met een tuintafel en stoelen, maar inmiddels hebben we deze fijne loungebank hier staan. Op het gebied van tuinmeubelen is heel veel te vinden en je voorkeur is uiteraard enorm persoonlijk. Wij dachten in eerste instantie een (eet)tafel op deze plek het fijnst te vinden, maar zijn vorig jaar overgestapt naar “laag zitten” met deze loungebank, en vinden dat uiteindelijk nog veel fijner. Maar zoals je ziet is het nog wel erg kaal, vooral omdat we in onze stadstuin toch tegen een behoorlijk stuk schutting aankijken. Een noodzakelijk kwaad, maar daar brengen we verandering in met de aankleding!

Zo, dat lijkt alweer heel anders!

Ik koos als eerste deze heerlijke buitenkussens in 3 kleuren, die ook in ons huis terugkomen. Daarmee voeg je direct al heel veel sfeer toe, en laat je je woonkamer buiten op een hele makkelijke manier al terugkomen in de tuin. De salontafel kreeg 3 nieuwe plantjes in kleurrijke potten, en parasol en schutting kleedde ik ook beide aan met plantjes. Zoveel meer sfeer, met eigenlijk heel simpele toevoegingen.

Een hangplant is al jaren mijn go to aan het begin van de zomer, omdat deze zoveel toevoegt aan elke tuin – of bijvoorbeeld naast de voordeur. Onze tuin staat vol met witte Limelight hortensia’s, en qua losse plantjes kies ik daarom eigenlijk altijd voor kleur. Paars is mijn eerste keus, maar roze komt ook zeker vaak terug. Deze paarse hangplant is lekker wild, en hing ik aan de parasol voor wat hoogte en het afleiden van de schutting.

De hortensia staat links naast de bank, en deze kleur komt prachtig terug in één van de kussens. Voor buiten geldt dezelfde regel als binnen: herhaling van kleuren zorgt voor eenheid!

Zoals je ziet: wij zijn klaar voor de zomer! Weg regen, weg bewolking, en kom maar door met die zon. Het zou zonde zijn om deze prachtige meubels niet nog even te gebruiken..

Bedankt voor het lezen en een fijne dag!

Liefs, Marrit