Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Wit wonen

IMG_3099

Na al dat heerlijke lenteweer gisteren besloten ons Perzische kleed uit de woonkamer te halen. In deze post over onze nieuwe TV-meubel kun je zien dat dit nogal een eyecatcher is! De afmeting is 2 bij 3, en met zo’n drukke print is het nogal een verschil. Vandaag wil ik je laten zien hoe wit wonen toch warm & huiselijk kunt laten zijn.

IMG_3107

Allereerst kun je met leuke kussens je bank opleuken. Ik begrijp heel goed dat niet iedereen een witte bank aandurft; ik kan er ook wel van balen dat de stof snel goor wordt. Bij ons had het puur met het financiële plaatje te maken: deze bank van Ikea kost (in deze witte kleur) maar €279! Ik merk dat nu met het mooie voorjaarsweer ik weer behoefte krijg aan kleur in huis, dus er zullen binnenkort wel wat kleurrijke kussens op de bank liggen. Waar ik vorig jaar in de zomerperiode voor harde kleuren zoals aquablauw & geel ging, merk ik dat ik neig naar zachtere pasteltinten, zoals mintgroen of zachtroze.

IMG_3101

Je ziet het bijna niet op deze foto omdat de zon zo naar binnen schijnt, maar er ligt een schapenvacht op de vloer. Dit is een goeie manier om wat warmte aan je huis toe te voegen. We hebben ook twee matraskussens op de grond liggen, zo heb je niet alleen die gladde witte laminaatvloer. De foto bovenaan dit artikel laat dit iets duidelijker zien. Ook zie je op deze foto een berkentak liggen. Hout is een geweldige manier om wat leven in je witte interieur te brengen! Mocht je een tak willen, wij hebben een grote berk in de achtertuin ;)

IMG_3104

De boekenkast (waar ik al dit artikel over schreef) (de Expedit van Ikea) zorgt natuurlijk voor veel kleur en textuur in ons huis. Gezien deze kast niet zo hoog is, kun je er mooi dingen op zetten die het geheel minder steriel maken. Groen – als in planten, bloemen & takken – geeft ook warmte aan je kamer. Het canvas met peace-teken heb ik zelfgemaakt.

IMG_3105

Het bouwrek uit dit artikel is gisteren veranderd tot prikbord. Hier hangt bijvoorbeeld de bioscoopbon die we niet moeten vergeten en leuke kaartjes die te leuk zijn om weg te geven. De ABCDE/I<3U free printable is bij mij aan te vragen via tekoop@donebymyself.nl! Het geheel is nu nog leeg, maar daar komen in de komende dagen nog wel wat dingen bij te hangen.

IMG_3109

De plankencollage uit dit artikel gisteren wat leger gemaakt. Er staat niet veel op, wel veel persoonlijke dingen. Een foto van ons tweeën, een foto gemaakt tijdens een vakantie in Italie (een land waar we beide verliefd op zijn), een oude camera uit liefde voor fotografie, de kaarsenhouder in de vorm van een eland gekocht toen ik mijn broer in Stockholm opzocht, en wat boeken. Een plantje om wat groen in huis te brengen en het gebloemde potje linksonder is een cadeautje van mijn moeder.

IMG_3106

Ach, en met een verloofde die gitarist is, ontkom je niet aan een gitaar in de woonkamer :-) Brengt ook weer wat kleur!

Zoals ik al eens eerder schreef vind ik het belangrijkste in een woonkamer dat je eruit kunt halen wie de bewoners zijn. Over smaak valt niet te twisten, dat is een ding wat zeker is. Het gaat er uiteindelijk om dat je de voordeur binnenstapt en denkt: “fijn, ik ben thuis”. Wij ervaren dit het meest in een licht huis, of zoals hij het gisteren zo mooi zei: “het voelt elke keer alsof ik de hemel binnenstap!”. Daar heb ik verder weinig aan toe te voegen :-)8 thoughts on “Wit wonen”

 • Hoi Marrit, wat heb jij een prachtig huis! Ik vind de witte vloer in de woonkamer geweldig, zou je me kunnen vertellen wat voor vloer dat is? Over 4 weken wordt mijn nieuwe woning opgeleverd en zo’n witte vloer zie ik helemaal zitten!
  Groetjes,
  Wietske

  • Hai Wietske, dankjewel voor je complimenten! Nou heb ik wat betreft de vloer niet perse goed nieuws. Als je mijn blog een beetje volgt zul je weten dat ik altijd op zoek ben naar de goedkoopste oplossing, wij hebben laminaat van de ikea liggen a €6 per m2, erg goedkoop dus! Maar.. Ze hebben sinds kort twee nieuwe laminaatsoorten in het assortiment, dat wat wij hebben is nu dus niet meer te krijgen. De nieuwe soorten heten Tundra & Prarie. De Tundra is grijzer en iets meer met “werkjes” erop, als ik dat zo vanaf het plaatje inschat. Ik ben verliefd op de Prarie variant, in het echt gezien en die is weer wat witter als wat wij hebben. Die heeft wel weer groef, daar moet je van houden.
   Wat leuk zeg, je gaat in een nieuwbouwwoning wonen? Lijkt me heerlijk, alles strak & fris. Heel veel succes alvast met verhuizen! Ik vind het wel leuk als je me laat weten welke vloer het is geworden, maar voel je niet verplicht hoor :)
   Liefs, Marrit

 • Oh thanks, ik ga zeker even kijken bij de ikea. We hebben nu een laminaatvloer van vtwonen (loft kiezel) op het oog, maar ik ben een beetje bang dat die wat te grijs is waardoor het een wat grauwere uitstraling heeft. Dank voor je antwoord, ik laat je weten wat het geworden is!
  Groetjes,
  Wietske

  • Oh die is prachtig! Een vriendin van mij heeft die door haar hele appartement liggen, het is net een gietvloer. Het is maar net wat je wilt, wat wij hebben is inderdaad een stuk witter. En een stuk goedkoper, dat speelde bij ons vooral mee. Succes!

  • Ik zou inderdaad sowieso even naar de Ikea gaan, bij het filiaal in Groningen hebben ze ‘m liggen, dat is fijn want dan kun je het even in een groter geheel bekijken. Maar ik vind die van de VTWonen echt prachtig hoor, totaal niet kil. Net een gietvloer, en dat vind ik ook niet kil. Lijkt me wel een lastige beslissing!

Geef een reactie