Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Keuken makeover met Karwei

Keuken makeover met Karwei

Een tijdje geleden kreeg ik een mail van Karwei of ik samen met hen een makeover wilde opzetten, en ik wist direct welke ruimte ik hiervoor zou gebruiken: de keuken. Niet dat het vorige niet mooi was, maar ik was al een hele tijd toe aan iets anders. Héél iets anders. En dus koos ik 3 nieuwe kleuren, onder andere uit het Flexa Creations Comfort Colours palet, en ging aan de slag.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, ging ik all out met een heel nieuw kleurenschema. Zullen we er eens wat meer van bekijken?

Ik wilde graag een knalkleur voor de wanden, en koos voor kleurcode N1.09.46. De ervaring heeft mij inmiddels geleerd dat een afstekende kleur het beste past bij de bakstenen muur in onze keuken. Gezien deze muur nogal een sfeermaker is, heel belangrijk! Mijn uitgangspunt voor de andere kleuren was dus de groene wandkleur.

Voor het plafond wilde ik daarom weer een wat warmere tint, en kwam uit bij Evening Ochre uit het Flexa Creations Comfort Colours palet. Dit palet is speciaal ontwikkeld voor Karwei en bevat een selectie aan prachtige kleuren. Evening Ochre is een mooie warme tegenhanger voor het groen, en heel mooi bij de bakstenen muur.

Maaaarr, daarmee was ik nog niet klaar. Want in onze keuken, hebben we dit leuke nisje. Ik wilde dat graag accentueren, en hoe kan dat beter dan met verf? Ik koos daar voor de kleur Caring Cream, die heel mooi afsteekt tegen het groene, en goed past bij de nieuwe plafondkleur. In eerste instantie wilde ik het zwarte blad als scheiding aanhouden, maar uiteindelijk leek het me beter er nog een paar centimeter bij op te tellen. Zo voelt het nisje wat ruimtelijker!

Uiteraard deed ik aan de andere kant precies hetzelfde, en zorgt dit voor een knus uitzicht als je vanaf de bijkeuken de keuken weer in loopt. Ik twijfelde even of ik dit stuk ook mee zou nemen op het plafond, maar had daar twee tegenargumenten voor: er zijn hier in dit stuk veel ramen tot aan het plafond, dus het effect zou daardoor al doorbroken worden. Daarnaast wilde ik juist de warme plafondkleur ook hier als tegenhanger, en deed ik het uiteindelijk dus niet. En dus was dit het totaalplaatje:

In de keuken heb ik nu deze mooie stoel van Karwei neergezet, helemaal passend in de toffe bouclé trend van nu. We hadden hier altijd een barkruk staan maar laten we eerlijk zijn; echt comfortabel is dat niet. En toch is dit zo’n leuk hoekje om te zitten, als mijn man en ik bijvoorbeeld samen koken, of een vriendin langs komt. Nu hebben we een comfortabele optie hier, yay!

Toen ik alles had geverfd, shopte ik nog even wat laatste accessoires bij Karwei, en kwam thuis met deze geweldige plantenpotjes. Ik stopte bij beide een boeketje droogbloemen; ideaal voor wat textuur in de keuken, zonder dat je ernaar om hoeft te kijken.

Bovenop dit kastje zette ik wat nieuwe planten neer, die ook direct voor veel sfeer zorgen. Ik ben al jaren fan van deze terracotta potten, en ze passen heel goed in het nieuwe kleurenschema.

Ook niet onbelangrijk; de overgang vanuit de beige woonkamer past ook heel goed!

Ik ben ontzettend blij met de makeover van de keuken, ik merk dat ik er enorm blij van word. Deze nieuwe frisse groene kleur, en de hele ruimte die weer als nieuw aanvoelt. En het effect van de extra kleur in dit nisje vind ik ook heel goed geslaagd.

Bedankt Karwei & Flexa voor deze samenwerking!

Liefs, Marrit