Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Vintage bank

Vintage bank

Zo, dát duurde even! Ik liet in maart van dit jaar op mijn Instagram een preview van onze nieuwe – of nouja, vintage – bank zien en beloofde gauw meer te delen. Maar in de tussentijd bedacht ik een plan om de bank te verbeteren en daardoor heeft het uiteindelijk tot nu geduurd. Maar nu is het dan eindelijk zover, lees je mee?

Het zit zo: al jaren hoopte ik op dé bank. Zo’n bank die uit losse elementen bestaat, lekker zit, vintage is (liefst uit de jaren 70) en dan het állerliefst nog met een lekker tof stofje erop. En toen opeens kwam deze voorbij, op mijn Facebook timeline. Een enorme bank, veel groter dan ik nodig had, want maar liefst 7 elementen. Maar die stof! Je snapt, die kans kon ik niet voorbij laten gaan. De verkoper kon de bank gelukkig komen bezorgen en dus hadden we al gauw deze bank op zolder staan.

Maar toen kwam de twijfel. Want die naar achter hangende kussens vond ik wel érg “vintage”. Ik zal je laten zien wat ik bedoel:

Je kunt je wellicht voorstellen dat 4 van deze kussens naast elkaar wat oubollig aanvoelde. Het voelde ook als zovéél stof. Dus na enorm twijfelen – bank houden of investeren – besloot ik dat omdat ik de stof wel echt de bomb vond, met een kussen naar mijn naaister te gaan en te vragen of zij kon realiseren wat ik in mijn hoofd had; namelijk de kussens zowel verkleinen als de plooien verwijderen.

En zoals ik nu dus eindelijk aan jullie kan laten zien; dat lukte! Het duurde alleen enorm lang omdat mijn naaister het ontzettend druk had, en het eerste “testkussen” lang op zich liet wachten. Daarna ging het gelukkig snel met de andere 3 kussens. De bank voelt compleet anders – en daar ben ik me toch een partijtje blij mee!

De kussens zijn nu een stuk moderner, terwijl de stof nog steeds het echte seventies gevoel geeft. Omdat de zitkussens ook los liggen voelt de bank ook nog steeds losjes, maar wel iets rechter en meer van deze tijd. Ik geef eerlijk toe: ik was toen de kussens eindelijk af waren behoorlijk trots op mijn succesvolle plan :)

Deze blog is ook gelijk een mooie gelegenheid om de rest van de zolder te laten zien, omdat ook dat in de tussentijd is veranderd. In de blog van deze DIY spiegel zag je de rechterkant al, zie HIER.

De DIY spiegel is zoals de titel doet vermoeden door onszelf gemaakt, en in de weerspiegeling zie je de overige delen van de bank. Ik heb nog 2 zitdelen over, en een poef. Deze staan hier aan deze kant van de zolder prima, wellicht verkoop ik ze over een tijdje mocht ik daar iets anders voor vinden.

Naast de spiegel staat deze prachtige ladekast van MADE. Ik ben dol op dat donkere walnotenhout en het design op de hoge poten vind ik ook prachtig. Er kan ook ontzettend veel in, gezien het diepe hoge lades heeft. Erg handig, op een zolderverdieping waar onze spullen nog wel eens opgeslagen willen worden.

Bovenop een vintage lamp en vaasje uit mijn eigen vintage shop, lampenkap is van Palais. De geode is een souvenir uit Nijmegen, en een lijstje met een foto. Kleine details waar ik dol op ben ♥

Ik ben ontzettend blij met deze hoek. De kleuren, de patronen, de texturen – alles door elkaar en ik houd daar zo van. De bank is écht geworden zoals ik hoopte en daardoor hebben we hier nu een heerlijke zithoek gemaakt. Het gedeelte tegenover de bank vind je HIER.

Het kunstwerk boven de bank is van Enkel Artstudio.

Dus dat was het! Ik ben zo blij dat ik jullie eindelijk het eindresultaat kan laten zien, omdat het al zo lang in de planning stond. Ik hoop dat jullie het leuk vonden, bedankt voor het lezen en een fijne dag ♥

Liefs,

Marrit