Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Eigen huis gekocht? Vergeet dan niet om de juiste woonverzekering af te sluiten.

Eigen huis gekocht? Vergeet dan niet om de juiste woonverzekering af te sluiten.

Voor veel mensen is de aankoop van een eigen woning veruit de grootste uitgave die zij ooit zullen doen. Het is dan ook vreemd dat een relatief groot deel van de mensen geen goede woonverzekering heeft afgesloten. Dit betekent dat je grote risico’s loopt en dat terwijl je deze met een eenvoudige woonverzekering had kunnen opvangen. Vandaar dat wij je zullen laten zien welke verzekeringen er zijn om niet alleen je huis, maar ook je inboedel goed te verzekeren. Zo voorkom je dat wanneer je bijvoorbeeld brand of een forse lekkage in je huis hebt, tot een nog grotere ramp uitgroeit dan dat hij al is.

Welke woonverzekeringen heb jij nodig?

Welke woonverzekering jij nodig hebt, hangt af van de vraag of je een woning gekocht hebt, of dat je er een huurt. Woningeigenaren hebben meer verzekeringen nodig dan een huurder. Heb jij een huis gekocht, dan kun je een opstalverzekering voor je huis afsluiten. Deze verzekering richt zich op het pand zelf. Stel bijvoorbeeld dat een waterleiding in je huis springt. Dit kan heel veel schade aan je pand aanrichten; het plafond moet vervangen worden, misschien moeten vloeren worden opengebroken, je moet nieuwe vloerbedekking aanbrengen en noem het allemaal maar op. Wanneer je een opstalverzekering hebt afgesloten, kun je de kosten van deze herstelwerkzaamheden door je verzekeraar laten vergoeden. Hierdoor bespaar je aanzienlijk veel kosten. Dat terwijl je woonverzekering je maar een paar euro per maand heeft gekost. Als je het dus vanuit een zakelijk oogpunt zou bekijken, kun je dus wel stellen dat een verzekering een van de beste investeringen is die je kunt doen. Moet je de opgelopen schade namelijk zonder verzekering herstellen, dan kun je diep in de financiële problemen terechtkomen.

Vergeet je inboedel niet

Een opstalverzekering is enkel bedoeld voor mensen die een woning bezitten, ben je huurder dan heb je genoeg aan een inboedelverzekering. Deze verzekering keert de schade uit die je hebt opgelopen aan je spullen. In het geval van de genoemde lekkage, is de kans bijvoorbeeld heel groot dat jouw meubels ook allemaal vervangen moeten worden. Je kunt dan een beroep doen op je inboedelverzekering om deze schadeposten te laten uitkeren. Een inboedelverzekering dekt vele vormen van schade, denk bijvoorbeeld ook aan diefstal of aan een ongelukje binnenshuis. Wat je woonsituatie ook is, het is altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten, omdat je daar eigenlijk alleen maar voordeel van kunt hebben.

Regel je woonverzekering vandaag nog

Wanneer je nu gelijk je woonverzekeringen wilt afsluiten, dan kun je even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun je op je gemak de voorwaarden van iedere afzonderlijke polis doornemen en uiteindelijk je pakket aan woonverzekeringen samenstellen. Hoe meer verzekeringen je bij een partij afsluit, hoe meer korting je kunt pakken. Zo ben je dus niet alleen goed verzekerd tegen allerlei risico’s, je bespaart ook nog eens veel geld.