Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Onze verbouwde badkamer!

Onze verbouwde badkamer!

Vandaag op de blog een kijkje in de badkamer! Eind vorig jaar verbouwden wij deze ruimte in huis en ik wilde altijd nog ook hier schrijven over onze keuzes en de resultaten. Want waar je op mijn Instagram genoeg mooie plaatjes vindt, is zo’n blog toch ook fijn om eens met wat extra woorden ergens over te schrijven. De badkamer vandaag, dus!

Eind vorig jaar is onze badkamer verbouwd en het eindresultaat is een fijne ruimte waar alles in zit dat we nodig hebben, en dat alles met veel karakter. We hebben een kunstwerk in de badkamer, bijzondere kranen, een mooie visgraatvloer en kleur op muren en plafond. Echt volgens eigen wensen samengesteld en needless to say: we zijn er zo blij mee. Laten we eens wat foto’s bekijken!

Zoals je ziet gebruikten we veel warme kleuren en materialen. Messing kranen (daarover later meer!), walnoothouten wastafelmeubel, een douchewand van bronsglas, maar vooral ook de warme tint op muren en plafond. De wanden bij de douche hebben witte tegels, maar verder is de badkamer gestuct met een heerlijke roze tint. Deze combinatie van kleuren en materialen zorgt voor een warme sfeer, precies waar we naar zochten.

Gezien dit een kleine badkamer is moesten we op zoek naar de meest efficiënte indeling, maar daarnaast zijn er ook andere oplossingen de badkamer groter te laten lijken. Zo verwijderden wij het gipsplaten plafond zodat het balkenplafond zichtbaar zou zijn. Dit gaf ons een stuk meer hoogte en daarmee voelt de ruimte visueel groter dan hij is. Heel fijn dat dit kon!

Maar, even terug naar die kranen. Want waar dit in het voorbereidingsproces de lastigste stap bleek – er ging 2x iets mis met een bestelling – maken ze in het eindresultaat voor mij de badkamer. We wilden graag iets bijzonders en kozen uiteindelijk voor de Belgravia lijn van Crosswater, een Brits merk. We bestelden de kranen bij Sanitairwinkel en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Zoals je op de foto hierboven ziet van de wastafelkraan hebben deze kranen een antiek uiterlijk met de bijzondere kruisgrepen. Extra leuk vonden wij is dat deze kranen van ongelakt messing zijn, wat betekent dat ze in de loop der tijd veranderen. Je ziet het al op de foto’s, ze krijgen patina. Gezien wij hier in huis van items houden met een verhaal en juist houden van gebruikerssporen, voelt dit echt als een perfecte match. Ze geven de badkamer echt een bijzondere touch mee.

Een hele verbouwing zo’n badkamer, maar voor ons zo de moeite waard. We hebben in alle keuzes echt ons gevoel gevolgd en uiteindelijk is de ruimte zo fijn geworden. Alles klopte samen, toen het af was. Een droom die uit is gekomen ♥

Bedankt voor het lezen, veel liefs!

Marrit