Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Onze nieuwe vloer, de Royal Dryback Roasted!

Onze nieuwe vloer, de Royal Dryback Roasted!

Hi! Mijn naam is Marrit de Lang en online ben ik beter bekend onder de naam @donebymyselfblog. Ik schrijf en inspireer op het gebied van interieur, en dan vooral over kleur, vintage en DIY’en. Na een jarenlange verbouwing was er nog 1 grote wens over: de gehele benedenverdieping één en dezelfde vloer. En terwijl we eerst aan hout dachten, werd het uiteindelijk PVC. Ik neem je in deze blog mee in onze zoektocht naar een nieuwe vloer, lees je mee?

Een vloer is echt de basis van je interieur. En waar een hout(kleurige) vloer overal wel bij kleurt, is hij wel zeer bepalend voor het totaalplaatje. Zo heeft een donkere vloer een heel ander effect dan een lichte, en ook het patroon doet veel met een ruimte. Het uitkiezen van een vloer kan dan ook uitdagend zijn, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen.

Toen onze zoektocht begon, wisten we totaal nog niet welke vloer het zou worden. We hadden een eikenhouten vloer met rechte planken, die vervangen moest worden. We wilden hiervoor in plaats graag een vloer met patroon, maar welke dat zou worden, dat was een kwestie van testen. Één van de hulpmiddelen voor het uitkiezen van een nieuwe vloer, zijn proefstalen. Hiervan hebben we er veel, heel veel geprobeerd. Visgraat, Hongaarse punt, mozaïekvloer, you name it. Echt fijn om al deze vloeren – al is het dan maar een klein stukje – thuis te kunnen proberen en te zien hoe dat voelt.

Voor ons waren er een paar factoren die uiteindelijk bepalend waren: we wilden een patroonvloer dat bij ons oude huis zou passen, en net even anders dan anders. Zo werden we in de wirwar aan proefstalen verliefd op de “Royal Dryback Roasted” uit de VTWonen collectie van Ambiant. Een tof patroon, uniek, in een mooie kleur. Pluspunt: via de website van Ambiant kun je een foto uploaden waarna je een (zeer realistisch!) beeld krijgt van de vloer bij jou thuis. Súper fijn.

En zo gingen we dus van dit:

Naar dit!

Een vloer die opvalt, net even anders dan anders, en tegelijkertijd “gewoon” een houten vloer die blendt in het geheel. We zijn er enorm, enorm blij mee.

In de komende tijd ga ik meer blogs schrijven over het uitkiezen van een vloer. Denk aan de keuze voor een materiaal, welk patroon, en hoe je de juiste tint kiest. Ik hoop dat je het leuk vindt :)

Bedankt voor het lezen,

liefs, Marrit