Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

DIY co-sleeper

DIY co-sleeper

Fun fact: de “DIY co-sleeper” blog die in in 2016 schreef, is het bestgelezen artikel op mijn blog, ooit. Maar gezien die alweer 5 jaar oud is en wij deze DIY recentelijk opnieuw uitvoeren met onze baby, tijd voor een update!

Deze DIY co-sleeper is simpel, budgetvriendelijk en duurzaam, want je hebt voor een lange periode maar 1 bedje nodig. Precies zoals ik mijn DIY’s graag zie!

De basis van deze DIY is het IKEA SNIGLAR ledikant en die kost €60. Dit kan ook met andere ledikanten, maar ik kan uit ervaring alleen over deze spreken. Hiermee werkt het in ieder geval goed! Onze dochter (van inmiddels 5) heeft er na de cosleeper-fase ook nog een hele tijd in geslapen als gewoon ledikant, en hij is nu over op onze zoon (inmiddels 6 maanden). Want: never change a winning team, toch?

Dus, de stappen!

  1. Je zet het ledikant in elkaar volgens gebruiksaanwijzing, alleen laat je 1 zijkant achterwege.
  2. In ons geval (zowel met ons vorige als ons huidige bed) sloot de hoogte van het ledikant precies aan op de hoogte van ons eigen bed – en dat wil je voor een veilige en fijne co-sleeper situatie. Mocht dit niet zo zijn dan moet je met een boor nieuwe gaatjes boren op de gewenste hoogte.
  3. Als het ledikant in elkaar staat, maak je het voor de veiligheid vast aan je bed. Wij gebruikten hiervoor een spanband en dat werkt heel fijn. Je wil bij deze stap ervoor zorgen dat je zowel de korte kanten van het ledikant naar elkaar toe trekt, voor extra stevigheid gezien er 1 zijkant mist. Daarnaast zorg je ervoor dat het ledikant vast komt aan je eigen bed, zodat het niet kan gaan schuiven. Zeer belangrijk, want je wil niet dat je baby gaat rollen en tussen bedden valt. Als je een lange spanband hebt, kun je deze stap met 1 spanband uitvoeren.

En dan is je DIY co-sleeper al klaar! Ik beloofde je dat het simpel was.

Ik kleedde het ledikantje verder aan omdat ik het anders nog wat kaal vond voor een kleine baby van 6 maanden. Maar doe dit zoals jij het graag ziet, dit hoeft natuurlijk niet! In ons geval voegde ik een bedbumper van Konges Slojd toe, en een leuke geprinte hoeslaken. Onze zoon slaapt sinds zijn geboorte op een lamsvacht van Ziloen, ons bevalt dit heel goed.

Mocht je de blogpost uit 2016 nog terug willen lezen of zien, bij deze de LINK.

Dat was het! Mocht je nog vragen hebben, stuur ze gerust naar mijn Instagram. Ik beantwoord ze graag :)

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Marrit