Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Werk aan de Muur in de keuken

Werk aan de Muur in de keuken

De keuken make-over met de nieuwe kleuren had ik jullie al laten zien (zie HIER), maar jullie wisten nog niet waar de nieuwe kleuren op gebaseerd waren.. Namelijk dit fantastische kunstwerk van Werk aan de Muur! Dit gedeelte hadden jullie dus nog van mij tegoed. Kijk je mee?

Even een kleine introductie: in de keuken hingen we een tijd geleden een nieuwe plank, op de bakstenen muur. Dit zorgde er echter voor dat dit gedeelte rechts moest worden aangepast, want daar hingen ook planken. Een beetje teveel van het goede, dus. Wat ervoor in de plaats moest komen hoefde ik niet lang over na te denken: kunst natuurlijk! En specifiek, een werk van Werk aan de Muur. Ik had daar namelijk al heel lang iets héél moois op mijn verlanglijstje staan.

In onze woonkamer hebben we ook een fantastisch kunstwerk van Werk aan de Muur, zie HIER. Dit beviel zo goed, dat we nog eens samen wilden werken. Ik had een keuken makeover in de planning en dit kwam dus precies goed uit, want toen kon ik deze van mijn verlanglijstje in de kleurplanning meenemen.

Normaliter val ik op kunst met roze tinten, maar deze trok mijn aandacht direct. Ik vind het zo’n tof beeld – de Marokkaanse sfeer van de tegels, de knalblauwe jurk, en als laatste de frisse oranje sinaasappels in de mand. Ik vind het zo’n fascinerend beeld, met dat poezenhoofd, en de sfeer die het uitstraalt. Ik werd er vanaf het eerste moment enorm tot aangetrokken, zoals ik altijd wil met een kunstwerk. Ik moet heel sterk voelen: dit is hem. Dus, dit was hem zeker!

Dus toen ik het kleurenschema voor de keuken moest bedenken, was mijn eerste leidraad de groene kleur. Een kleur die ik normaliter niet zo gauw kies, maar dat vind ik des te leuk. Uit die comfortzone! Ik schreef ook al over mijn kleurkeuzes in deze blog over de keuken, dus ik wil niet teveel in herhaling vallen. Maar om het frisse van de muren niet te koel te maken (onze keuken is ook al wit), koos ik een zeer warme tint voor het plafond. Een leuke hint ook naar de sinaasappels, in dezelfde “oranje” hoek. Als laatste – voor frisheid maar ook zeker terugkomend in de lichte tegels van het kunstwerk, het crèmekleurige accent op rechts.

Ik vind het heerlijk om me in huis te omringen met kunst, en vind een keuken daar dus ook zeer geschikt voor. Werk aan de Muur heeft zo’n groot assortiment, dat daar echt altijd iets voor je tussenzit. Via mijn Instagram of privé krijg ik wel eens de vraag waar men mooie kunstwerken kan kopen, en ik tip Werk aan de Muur dan heel graag. Omdat hun aanbod zo groot is, is er voor iedereen wel wat te vinden. Daarbovenop kun je bij elk werk je materiaal én afmeting kiezen. In de woonkamer gingen we toen voor aluminium, een groot statement boven de bank. Omdat daar al genoeg textuur te vinden is – een bank, kussens, vloerkleed enzovoort – kon daar wel een strak werk. In de keuken wilde ik echter wat meer textuur, en koos ik daarom voor canvas. Dit geeft het werk iets meer diepte, en daarmee de keuken. De laatste finishing touch was de prachtige zwarte baklijst om het canvas heen. Daarmee maakten we het een écht schilderij.

En dat laatste detail, maakte onze keuken echt af. Net zo mooi aangekleed als de rest van het huis, inclusief kunst als eyecatcher. Ik vind het echt een geweldige aanvulling voor de keuken, en zo leuk dat ik het hele kleurenplan op de kunst kon laten aansluiten. Het maakt het plaatje echt compleet.

Bedankt aan Werk aan de Muur voor weer een fantastische samenwerking. We zijn ontzettend blij met ons nieuwe kunstwerk ♥

Bedankt voor het lezen, en liefs,

Marrit