Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Slaapkamer make-over

Slaapkamer make-over

Al tijden speelde ik met het idee de kleur lichtblauw aan ons huis toe te voegen. Ik zag de kleur steeds vaker in inspirerende interieurplaatjes, en voelde me erg thuis bij de sfeer die het uitstraalde. Zacht, een beetje Frans.. Tegelijkertijd speelde ik al een tijd met het idee om de slaapkamer te veranderen, en zo liep ik een tijd te bedenken of ik deze plannen echt wilde doorvoeren, en of ik ze wellicht kon samenvoegen.

Ik was dol op onze slaapkamer, op de donkerblauwe muren, het caramelkleurige plafond (zie HIER). Maar tegelijkertijd vond ik het op donkere dagen ook wel eens érg donker, en na 3 jaar donkerblauw werd het wellicht ook wel tijd voor iets nieuws. Een tijd geleden hakten we dus de knoop door: de slaapkamer zou opnieuw geverfd worden, en wel lichtblauw.

De lichtblauwe kleur heet Forever Sky en komt uit het Comfort Colors palet wat Flexa exclusief voor Karwei heeft samengesteld. Ik ging eerder met dit palet aan de slag; in de keuken (zie HIER), en op zolder (zie HIER). Het plafond op zolder werd ook Forever Sky, en was eigenlijk een soort testronde. Toen we daar zo verliefd werden op de lichtblauwe tint, gebruikte ik als laatste check nog een kleurtester op een stukje in de slaapkamer. Dat was de laatste bevestiging, de perfecte zachte lichtblauw!

Ik besloot om de gehele ruimte te verven, dus ook het plafond werd Forever Sky. Ik houd van de impact die zo’n groot kleurvlak geeft, en het bevestigt de “zachtheid” van de kleur. Ik vind het goed geslaagd!

Ik heb verder weinig aangepast in de slaapkamer, en het kleurenpalet verder rustig gehouden. Omdat de kleur lichtblauw ook in het vintage Perzische tapijt onder het bed voorkomt, wist ik dat deze in de nieuwe situatie weer prima tot zijn recht zou komen. Gelukkig maar, want dit kleed wilde ik niet kwijt! Roze is een kleur die altijd terugkomt in ons huis, dus ook in de slaapkamer, gecombineerd met het prachtige kunstwerk van Cate Adriana boven het bed.

De heerlijke boucle fauteuil van Karwei past qua vorm perfect in de erker, en versterkt het zachte kleurenpalet.

Onze slaapkamer is heel ruim, omdat deze kamer oorspronkelijk uit 2 kamers bestond. Door de vorige bewoners is de kleine kamer erbij betrokken, en hier staat onze kledingkast. Deze heb ik laatst behangen (zie HIER) en gelukkig passen deze kleuren er ook goed bij. Sterker nog: ik vind het contrast wat het geeft heerlijk. Het moet ook weer niet té zacht worden, als je het mij vraagt.

Na het verven van alle muren en plafond, besloot ik om deze inbouwkast met prachtige deuren ook een kleur te geven: Hazy Wind. Een prachtige beige tint die het klassieke gevoel van de deuren accentueert. De collagewand ernaast is altijd een kleurrijke mix van kunst, persoonlijke foto’s en ander moois. Een grote favoriet, hier in huis!

Dat was het! Ik vind het een heerlijk resultaat geworden, en ik hoop dat jij het ook leuk vond. Een enorme dank aan Karwei, voor de 3 makeovers die ik in de afgelopen tijd in samenwerking met hen heb mogen doen. Bedankt voor het lezen, en een fijne dag!

Liefs, Marrit