Learn how to do it yourself.

Learn how to do it yourself.

Een kleur make-over voor Mia met Farrow & Ball

Daar was hij dan eindelijk: de reveal van Mia haar kamer. Nu we ons tweede kind verwachten, vond ik het een mooi moment om onze dochter en haar kamer even in het zonnetje te zetten. Vrij letterlijk: want de muren werden zonnegeel. Kijk je mee?

Ik koos voor 3 kleuren uit het assortiment van Farrow & Ball: Rangwali, Sudbury Yellow, en Bancha. Mijn uitgangspunt waren de gele muren, omdat dit Mia haar lievelingskleur is. En omdat haar kamer alleen maar licht uit het Noorden krijgt, is geel tegelijkertijd een hele goede warme tegenhanger voor het grijze licht. Farrow & Ball heeft heel veel kleurtinten in het assortiment, en Sudbury Yellow bleek de perfecte kleur voor deze kamer. Heel fris, en tegelijkertijd met genoeg bruin in de tint voor wat nodige warmte. Maar zoals je ziet, met 1 nieuwe kleur was ik zeker nog niet klaar. Ik houd heel erg van kleur in huis, elke volger van mijn Instagram en deze blog zal dat inmiddels weten. En als je nou ergens los kan gaan qua kleur, is het wel een kinderkamer, toch?

Ik wilde een frisse, vrolijke, kleurrijke kamer creëren, en bedacht me in het proces van kleuren uitkiezen, dat ik deze keer ook graag het balkenplafond wilde verven. Toen ik zwanger was van Mia verwijderden we in deze kamer een lelijk gipsplaten plafond, en daar bleek een prachtig balkenplafond te zitten (mocht je dat proces nog even terug willen zien, zie deze oude blogpost). De ouderwetse geel/beige kleur waardeerden we heel erg, het stond voor een stukje geschiedenis in ons huis. Maar na bijna 5 jaar vond ik het toch wel erg leuk deze een nieuwe kleur te geven, en wát voor een kleur: Rangwali. Deze kleur zag je al in onze woonkamer voorbij komen, en heeft echt een plekje in mijn hart gekregen. Zo’n heerlijke, vrolijke kleur. Die moest dus ergens terugkomen, en deze knalkleur zou het balkenplafond nog wat meer aandacht geven. Goede features moet je immers benadrukken, toch?

Daarna had ik nog twee items in deze kamer die ik ook mee wilde nemen in het verfplan: de antieke commode en kledingkast. En waar geel en roze samen erg zoet kan zijn, zocht ik hier een stoerdere tegenhanger. En dus koos ik daar voor een groentint: Bancha. Een stoere kleur, die het geheel weer wat meer contrast geeft.

Zowel de antieke commode en kledingkast kocht ik tijdens mijn zwangerschap van Mia, en zijn nog altijd een groot succes. Praktisch omdat ze zoveel opbergruimte hebben, en zo leuk om ze in elke kamer make-over een nieuwe kleur te kunnen geven.

Naast verven heb ik de indeling een klein beetje omgegooid gezien mijn dochter graag haar bed aan de andere kant wilde hebben. Dit zorgde ervoor dat de leeshoek naar de kant van het raam verhuisde, de kledingkast kreeg zijn oude vertrouwde plek.

De overige meubels en accessoires – zoals de vintage Artifort fauteuil en het bedhemeltje – zijn beide gebroken wit en kunnen gelukkig prima mee in het nieuwe kleurenschema. Het Perzische vloerkleed verhuisde naar zolder en ruilde ik om met dit jute kleed. Zo’n kleed blijft een klassieker en past goed binnen deze nieuwe kleuren.

Tijdens het proces van deze make-over vroeg ik me wel eens af of 3 kleuren toch niet teveel zou zijn, maar uiteindelijk vind ik het resultaat zo fijn en ben ik blij met de portie lef die ik hier heb losgelaten. De muren zijn zonnig geel en leverden de kamer een nieuw koosnaampje op: “waar de zon altijd schijnt”. Als ik ’s ochtends onder de douche sta en een glimp van deze kamer door de deur zie, lijkt het echt alsof de zon erop staat. Onze dochter is blij met haar kleurrijke kamer, en uiteindelijk is dat nog het allerbelangrijkste.

Grote dank aan Farrow & Ball die deze wilde verfplannen wilde steunen en mij de verf opstuurde.

Bedankt voor het lezen, fijne dag ♥

Liefs, Marrit